دانشکده پزشکی | دانشجویان دانشکده پزشکی چه می‌خوانند؟ نگاهی به پُرامانت‌ترین کتاب‌های غیردرسی

دوشنبه 29 تیر 1405
EN
لوگو

دانشکده پزشکی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1405/04/28 - 10:12
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 18
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دانشجویان دانشکده پزشکی چه می‌خوانند؟ نگاهی به پُرامانت‌ترین کتاب‌های غیردرسی

آمار سالانه کتابخانه دانشکده پزشکی نشان می‌دهد دانشجویان در کنار بهره‌گیری از منابع آموزشی و تخصصی، توجه ویژه‌ای به مطالعه کتاب‌های غیردرسی نیز دارند. بررسی پُرامانت‌ترین کتاب‌های غیردرسی در سال گذشته حاکی از آن است که حدود ۴۰ عنوان کتاب در مجموع ۱۴۷۸ بار به امانت گرفته شده اند.

کتابخانه

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ بر اساس آمار استخراج‌شده از گزارش سالانه سال گذشته کتابخانه، دانشجویان دانشکده پزشکی در کنار استفاده از منابع تخصصی و آموزشی، از کتاب‌های غیردرسی و فرهنگی نیز استقبال قابل توجهی داشته‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که کتابخانه، علاوه بر نقش اصلی خود در تأمین منابع درسی و علمی، در حوزه مطالعه آزاد و فرهنگی نیز مورد توجه دانشجویان قرار دارد.
فهرست کتاب‌های غیردرسی امانی کتابخانه، مجموعه‌ای متنوع از آثار ادبی، فلسفی، اجتماعی و روان‌شناختی را در بر می‌گیرد. در این میان، در گزارش حاضر حدود ۴۰ عنوان از کتاب‌هایی بررسی شده‌اند که در سال گذشته بیشترین میزان امانت را در میان کتاب‌های غیردرسی داشته‌اند. این عناوین در مجموع ۱۴۷۸ بار به امانت رفته‌اند که بیانگر حضور پررنگ کتاب‌های فرهنگی و غیردرسی در چرخه امانت کتابخانه است.
در میان این آثار، کتاب‌هایی مانند «سمفونی مردگان»، «آتش بدون دود»، «ذهن فریبکار شما»، «وقتی نیچه گریست» و «مرشد و مارگریتا» از جمله عنوان‌هایی هستند که بیش از دیگر کتاب‌ها مورد استقبال قرار گرفته‌اند. همچنین در این فهرست، آثار نویسندگانی چون داستایفسکی، آلبر کامو، محمود دولت‌آبادی، بزرگ علوی، صادق هدایت، جبران خلیل جبران و اروین یالوم نیز دیده می‌شود که این امر از تنوع سلیقه مطالعاتی دانشجویان حکایت دارد.
مرور این فهرست نشان می‌دهد که در کنار مطالعه منابع تخصصی، کتاب‌های غیردرسی نیز جایگاه قابل توجهی در میان دانشجویان دارند. حضور هم‌زمان رمان‌های شاخص ایرانی و جهان، آثار فلسفی و کتاب‌های مرتبط با روان‌شناسی و شناخت فردی، بیانگر آن است که مطالعه آزاد در میان دانشجویان تنها به جنبه سرگرمی محدود نمی‌شود و طیفی متنوع از علایق مطالعاتی را در بر می‌گیرد. این آمار می‌تواند برای برنامه‌ریزی‌های آتی کتابخانه نیز مفید باشد. شناخت آثار پُرامانت و حوزه‌های مورد توجه دانشجویان، امکان تصمیم‌گیری دقیق‌تر در زمینه تقویت مجموعه غیردرسی، معرفی هدفمند کتاب‌ها و توسعه فعالیت‌های فرهنگی مرتبط با کتاب و کتاب‌خوانی را فراهم می‌کند.
بی‌تردید توجه به سبد مطالعاتی غیردرسی دانشجویان، در کنار پشتیبانی از نیازهای آموزشی و علمی آنان، می‌تواند به پویایی بیشتر فضای کتابخانه و تقویت فرهنگ مطالعه در محیط دانشگاه کمک کند. 

  • کد خبر : 325978
کلمات کلیدی
مینا محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه