کارگاه یکروزه تدوین برنامه عملیاتی و برنامه استراتژیک دانشکده پزشکی
اخلاق و تعهد حرفه ای؛ مبنای دانشگاه علوم پزشکی تهران در تدوین و اجرای برنامه عملیاتی و نقشه علمی است
دکتر سید رضا رئیس کرمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در کارگاه یکروزه تدوین برنامه عملیاتی و برنامه استراتژیک دانشکده پزشکی با اشاره به بضاعت بالای دانشگاه به لحاظ حضور اساتید گفت: همین امر یاری گر دانشگاه در تدوین و اجرای نقشه راه است.
دکتر رئیسکرمی ضمن تبریک روز معلم و بزرگداشت مقام استاد و گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری، بر نقش ملی و بینالمللی دانشگاه تأکید کرد و گفت: دانشگاه ما باید الگویی برای سایر دانشکدهها باشد.
رئیس دانشگاه با اشاره به تدوین و انتشار نقشه علمی دانشگاه تصریح کرد: واقع گرایی در تدوین برنامه عملیاتی یک اصل ضروری و اجتناب ناپذیر است و باید مدنظر قرار بگیرد. وی افزود: ما میخواهیم برنامه ای بنویسیم که قابلیت اجرا داشته باشد و در واقع بیش از ۸۰ درصد آن را اجرا کنیم نه اینکه در قالب کتابچه و جزوه برای آرشیو باشد.
دکتر رئیس کرمی با بیان اینکه اخلاق و تعهد حرفه ای مبنای اصلی ما در تدوین برنامه است گفت: همچنین باید نقش ملی و بین المللی دانشگاه را به عنوان یک دانشگاه مبدا و مادر در نظر داشته باشیم.
وی وجود و حضور اساتید را به عنوان نیروی متفکر پیشرو، یک بضاعت بالا برای دانشگاه علوم پزشکی تهران دانست و گفت: همین امر ما را در تدوین و تحقق برنامه منسجم و اجرایی یاری میکند و می تواند الگویی برای سایر دانشکده ها و دانشگاها باشد.
برنامه ریزی باید ضمانت اجرایی داشته باشد
در این نشست، دکتر استقامتی با اشاره به اهمیت برنامهمحور بودن فعالیتها، گفت: حرکت ما باید بر مبنای برنامه باشد، تا نیمه نخست سال جاری برنامه قبلی دانشکده به اتمام می رسد و ، تدوین برنامه استراتژیک دانشگاه باید تا پیش از آن نهایی و وارد فاز اجرایی شود.
وی تصریح کرد: باید برنامه ریزی کوتاهمدت و قابل اجرا در دستور کار تدوین برنامه عملیاتی دانشکده قرار گیرد.
وی افزود: برای تدوین یک برنامه ریزی اصولی در ابتدا باید چالشها و موانع احصا شده و از دل گروه ها و از طریق مدیران گروهها به ستاد دانشکده منتقل شود تا در قالب کارگروههای تخصصی مورد بررسی قرار گرفته و بهترین راه حل ها با قابلیت اجرا ارائه شود.
رئیس دانشکده پزشکی خاطر نشان کرد: برنامهها باید واقعگرایانه و اجرایی باشد و از تبدیل شدن به اسناد بلند مدت و غیرقابل اجرا پرهیز شود.
دکتر استقامتی خطاب به مدیران گروه ها گفت: مجموعه دانشکده در مسیر علمی،اجرایی و تحقق اهداف دست یاری به سوی شما می طلبد و روی همکاری شما حساب میکند.
وی خاطر نشان کرد: از یک سو برای پیشبرد برنامه ها نیازمند همکاری و حمایت شما هستیم و از سوی دیگر صدای شما و سخنگوی خواسته های شما هستیم.
آموزش مبتنی بر توانمندسازی در اولویت برنامه ریزی باشد
دکتر سید فرشاد علامه معاون آموزشی دانشگاه در خصوص نقش کلیدی گروه های آموزشی در تدوین و اجرای موفق برنامه های استراتژیک و عملیاتی صحبت کرد و گفت:
یکی از مباحث مهم آموزش مبتنی بر توانمندی است و اینکه آیا فراگیر ما هنگام فارغ التحصیلی توانمندی های لازم و تبیین شده در نقشه علمی را به دست آورده است.
وی افزود: اهمیت سلامت جسمی و روانی دانشجویان، تعامل میان آموزش و درمان، نظام ارزیابی ارزشیابی فراگیر و تضمین کیفیت اموزش در دانشکده باید در تدوین برنامه لحاظ شود.
همچنین دکتر رضا شروین بدو به لزوم تقویت نظام ارجاع، ارتباط بیشتر آموزش و درمان، و طراحی فرمهای استاندارد و ضرورت پرونده الکترونیک برای بیماران تاکید برای ثبت مستندات اشاره کرد و بر استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در این زمینه تأکید کرد.
جلسه با ارائه دکتر محمدتوانگر،دکتر همایون امینی،دکترعظیم میرزازاده،دکتر علی پاشا میثمی و دکتر احمد هاشمیان با محوریت تدوین اصول و چارچوب های برنامه عملیاتی ادامه یافت.
در پایان بخش نخست مدیران گروه ها در قالب ۴ کارگروه دسته بندی شده و جلسه در قالب کارگروهی ادامه یافت.
ارسال نظر