متن مورد نظر خود را جستجو کنید

 

گروه بیماری های داخلی در حال حاضر دارای سه برنامه دستیاری تخصصی زیر می باشد:

  • برنامه دستیاری تخصصی امام خمینی امیراعلم

دستیاران تخصصی این برنامه دستیاری، عمده دوره دستیاری خود را در بخش های داخلی مجتمع بیمارستانی امام خمینی و بیمارستان امیراعلم از مجموعه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران می گذرانند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این برنامه دستیاری اینجا کلیک کنید.

  • برنامه دستیاری تخصصی دکتر شریعتی

دستیاران تخصصی این برنامه دستیاری، عمده دوره دستیاری خود را در بخش های داخلی بیمارستان دکتر شریعتی دانشگاه علوم پزشکی تهران می گذرانند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این برنامه دستیاری اینجا کلیک کنید.

  • برنامه دستیاری تخصصی سینا

برنامه دستیاری تخصصی سینا که جدیدترین برنامه دستیاری گروه است؛ در بیمارستان سینا مستقر است. دستیاران این برنامه دستیاری علاوه بر بهره گیری از محیط آموزشی و اعضای هیئت علمی بیمارستان سینا، تعدادی از چرخش های درون گروهی خود را در بیمارستان دکتر شریعتی و مجتمع بیمارستانی امام خمینی می گذرانند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این برنامه دستیاری اینجا کلیک کنید.

 

ظرفیت پذیرش دستیار

سالانه حدود ۵۰ دستیار تخصصی رشته بیماری های داخلی، دوره تحصیلی خود را در گروه بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی تهران شروع می کنند. البته ظرفیت دقیق پذیرش دستیاری گروه به صورت رسمی و در دفترچه انتخاب رشته آزمون پذیرش دستیار که سالانه توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی منتشر می شود اعلام می گردد.

علاوه بر این کلیه دستیاران رشته های بیماری های قلب و عروق، بیماری های عفونی و گرمسیری و رادیوانکولوژی نیز بر اساس کوریکولوم کشوری رشته های مذکور، سال اول دستیاری خود را به عنوان دستیار بیماری های داخلی در این گروه می گذرانند.

 

شیوه تقسیم دستیاران بین برنامه های دستیاری

در حال حاضر پذیرش دستیار در رشته بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی تهران به صورت کد رشته محل دانشگاهی صورت می گیرد و دستیاران پس از آن که با انتخاب خود در هنگام انتخاب رشته آزمون پذیرش دستیاری تخصصی در رشته بیماری های داخلی این دانشگاه پذیرفته می شوند، توسط دفتر گروه و بر اساس شیوه نامه تقسیم دستیاران تخصصی بین سه برنامه دستیاری تخصصی تحت پوشش گروه تقسیم می شوند. به صورت خلاصه می توان گفت که دستیاران بر اساس رتبه و در دو گروه سهمیه آزاد و مجموع سهمیه های موجود و بر اساس اولویت انتخابی خود تقسیم می شوند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد روند تقسیم بین سه برنامه دستیاری می توانید اینجا کلیک کنید.

 

سند توانمندی های دانش آموختگان رشته بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی تهران

از آنجا که طبق برنامه چهارساله گروه بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی تهران، کوریکولوم آموزشی برنامه های دستیاری گروه به تدریج به سمت آموزش مبتنی بر توانمندی (Competency Based Education) حرکت می کند، در قدم اول برای چنین تحولی لازم بود تا توانمندی هایی که انتظار می رود دانش آموختگان رشته در زمان فراغت از تحصیل قادر به انجام آنها در حد تسلط (mastery) باشند تدوین شود. با بررسی چارچوب های مختلف توانمندی های موجود در سطح بین المللی، نهایتا مدل انتخاب شده توسط ACGME انتخاب و پس از ترجمه تخصصی و اعمال تعدیلات لازم و متناسب سازی با شرایط کشور از طریق نظرخواهی از جمعی از اعضای هیئت علمی گروه، به تصویب شورای آموزشی گروه رسید. به صورت کلی توانمندی های یک دانش آموخته رشته بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی تهران در شش حیطه زیر تعریف شده است:

برای شنیدن پادکست های مربوط به هر حیطه روی لینک های فوق کلیک کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تعاریف هر یک از حیطه ها و توانمندی های تعریف شده ذیل آنها می توانید اینجا  کلیک کنید.

 

ارزیابی و ارتقای سالانه دستیاران گروه

با توجه به حرکت تدریجی کوریکولوم آموزشی گروه بیماری های داخلی به سمت آموزش مبتنی بر توانمندی و به عنوان یکی از اجزای اصلی این تحول لازم بود تا نظام ارزیابی و ارتقای دستیاران گروه از چارچوب سنتی خارج و منطبق با تحولات این عرصه از جمله ارزیابی نظام مند (programmatic assessment) و بر اساس توانمندی های تعریف شده در سند توانمندی های دانش آموختگان مورد بازنگری قرار گیرد. به این منظور و با رعایت حداکثری بیانیه اجماع اتاوا ۲۰۲۰ (Ottawa Consensus Statement 2020) و در عین حال در نظر گرفتن واقعیات و شرایط محیطی کشور، آیین نامه نظام ارزیابی و ارتقای سالانه دستیاران گروه تدوین و پس از بحث و بررسی در شورای آموزشی گروه به تصویب رسید.

اصلی ترین اجزای این نظام عبارتند از:

  • منطبق کردن کلیه ارزیابی های انجام شده از دستیاران با توانمندی های مندرج در سند توانمندی ها
  • تأکید بر استفاده از روش های ارزیابی مختلف که با هم پوشانی مناسب می توانند تصویر جامع تری از عملکرد دستیار ارایه دهند.
  • تأکید بر اهمیت ارایه بازخورد به دستیاران به جای تأکید روی ارزیابی های تجمعی
  • پرهیز از ارزیابی های تجمعی متعدد و از هم گسیخته و تاکید روی ارزیابی کل نگر برای تصمیم گیری های مهم (ارتقای سالانه)

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نظام ارزیابی و ارتقای سالانه دستیاران گروه بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی تهران می توانید اینجا کلیک کنید.

ارزیابی های پایان چرخش های بالینی دستیاران از طریق فرم های ارزیابی الکترونیکی صورت می گیرد. با این وجود برای مشاهده اجزای فرم و نحوه ارزیابی عملکرد دستیاران در قالب آن می توانید اینجا کلیک کنید.

 

مسئولان دوره های آموزشی دستیاری تخصصی 

گروه بیماری های داخلی

دکتر نرجس زارعی

دوره دستیاری بیماری های داخلی امام خمینی- امیراعلم

narges_z1367@yahoo.com

دکتر مهشاد قدوسی

دوره دستیاری بیماری های داخلی سینا

mahshad.ghoddusi@gmail.com

دکتر سعید پورحسن

دوره دستیاری بیماری های داخلی دکتر شریعتی

Saeed.Pourhassan@gmail.com

تنظیمات پس زمینه