متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1402/06/08 - 07:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 519
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

تشریح دیدگاه های مدیر جدید گروه آناتومی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛

دکتر پاس بخش: تقویت ارتباط گروه های بالینی با گروه آناتومی و حضور در سالن تشریح به ارتقا مهارت و ابداع تکنیک های جدید بالینی منجر خواهد شد

دکتر پاس بخش مدیر گروه آناتومی با بیان این که تقویت ارتباط گروه های بالینی با گروه آناتومی و حضور در سالن تشریح به ارتقا مهارت و ابداع تکنیک های جدید بالینی منجر خواهد شد گفت: این امکان و ایجاد بستر لازم برای حضور اساتید و فراگیران بالینی در گروه آناتومی پیگیری می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر پریچهر پاس بخش مدیرگروه آناتومی دانشگاه در گفت و گو با روابط عمومی دانشکده پزشکی در تشریح جایگاه گروه در آموزش پزشکی عمومی گفت: گروه آناتومی یکی از قدیمی ترین و بزرگترین دپارتمان های دانشکده پزشکی است و دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی و سایر رشته های وابسته در سال اول و دوم دروس پایه آناتومی و بافت و جنین شناسی را در گروه بصورت تئوری و عملی آموزش می بینند.
وی افزود: در علم آناتومی ویژگی های بدن انسان نه تنها از نظر ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک بررسی می شود بلکه رشد و تکامل اعضا و ساختارهای بدن انسان قبل و بعد از تولد فرایند شکل گیری جنین و ارگان زایی و نحوه عملکرد ژنها بر ایجاد ارگانها و اثر عوامل تراتوژن بر جنین مورد بررسی و مطالعه قرار می گیرد.
مدیر گروه آناتومی خاطر نشان کرد: دروس علوم تشریحی یکی از مهمترین و اساسی ترین دروس علوم پزشکی است که اطلاعات پایه ای را برای فهم بهتر مفاهیم بالینی بدن انسان  فراهم می کند.
دکتر پاس بخش با بیان این که کاربرد کلینیکی آناتومی برای دانشجویان رشته های پزشکی، دندانپزشکی دستیاران و فلوشیپ ها و سایر رشته های حوزه پزشکی و علوم انکار ناپذیر است، تصریح کرد: با توجه به توسعه تکنولوژی های نوین حیطه های آناتومی نیز توسعه یافته و زیر شاخه های زیادی مانند آناتومی کلینیکال، سطحی، رادیولوژیک، مقطعی، جراحی، انتروپولوژیک و اندوسکوپیک و ...را در بر می گیرد.
وی ادامه داد: ماهیت درس آناتومی بگونه ای است که دانشجویان در کنار یادگیری و درک مفاهیم علمی نظری در درس عملی با توجه به اینکه مطالعه برروی کاداور(جسد) بعنوان مناسب ترین ابزار آموزشی صورت میگیرد، با رعایت اخلاق اجتماعی و تعهد حرفه ای و راز داری و حفظ حرمت و کرامت انسانی آشنا می شوند.
مدیر گروه آناتومی در تشریح چالش ها و مشکلات گروه، گفت: عدم وجود فضای فیزیکی کافی سالن تشریح متناسب با تعداد دانشجویان، عدم دسترسی به حیوانخانه استاندارد جهت مطالعات پژوهشی، کافی و کامل نبودن بعضی از تجهیزات ازمایشگاهی لازم برای مطالعات پژوهشی از آن جمله است.
وی در خصوص برنامه های راهبردی گروه آناتومی برای سالهای آتی گفت: با توجه به تغییراتی که در آموزش آناتومی در سطح بین المللی اتفاق افتاده، ما نیز همسو با این تغییرات در جهت ارتقا سطح یاددهی و یادگیری از روش های نوین آموزشی نظیر یاد گیری مبتنی بر تیم و مبتنی بر بازی و حل مساله بحث گروهی و مبتنی بر case base و استفاده از تکنولوژی های برتر مانند مصور سازی و شبیه سازی و فناوری های به روز و جدید خواهیم بود.
وی ادامه داد: قبلا در دپارتمان اناتومی 4 سالن تشریح فعال وجود داشته که تغییر کاربری داده و در حال حاضر فقط یک سالن تشریح فعال وجود دارد و توسعه فضاهای فیزیکی تشریح و بهینه سازی آنها با توجه به افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی و محدودیت های زمانی تحمیل شده به برنامه های درسی، ضروری است تا بتوان dissection (کالبدشکافی) را در تدریس عملی آناتومی جایگزین کرد. وی افزود: آموزش آناتومی عملی در حال حاضر به علت کمبود اعضای هیات علمی متناسب با تعداد دانشجویان و نبود تعداد مناسب سالن تشریح بصورت prosection انجام می شود. 
دکتر پاسبخش خاطر نشان کرد: جلب کمک های خارج دانشگاهی و خیرین برای وقف کالبد و تجهیز آزمایشگاه های موجود، ایجاد تغییر در جهت ارتقا امور آموزشی و پژوهشی در گروه، دستیابی به برتری علمی از طریق برنامه های آموزشی برجسته، مدیریت کارآمد و تحقیقات با کیفیت و جلب و جذب بیشتر دانشجویان خارجی از جمله برنامه و اهداف آموزشی گروه است.
وی ادامه داد: در حوزه پژوهش نیز با توسعه و تجهیز آزمایشگاه های فعلی و راه اندازی آزمایشگاه های استریولوژی, مورفومتری, انتروپولوژی، تجهیز بخش تهیه لام در بخش بافت شناسی به منظور تکمیل پروژه های مولکولی و سلولی، تشویق هر چه بیشتر دانشجویان پزشکی به انجام پایان نامه در گروه آناتومی، تلاش برای تقویت محیط  فکری پر جنب و جوش و القای روحیه کار گروهی در داخل گروه و تجهیز و توسعه حیوانخانه استاندارد، به دنبال ارتقاء وپیشبرد اهداف پژوهشی هستیم.
مدیر گروه آناتومی با اشاره به تقویت ارتباط علوم پایه و بالینی، اظهار داشت: با توسعه انجام تحقیقات چند رشته ای و برنامه ریزی شده و برنامه ریزی و فراهم کردن فضا جهت حضور پزشکان در دوره های آموزشی دستیاری جراحی و ارتوپدی و گروه های دیگر در گروه اناتومی و سالن تشریح به منظور ارتقا مهارت و ابداع تکنیک های جدید با استفاده از کاداور(جسد) و بالعکس حضور اعضای هیات علمی آناتومی در بخش های بالینی و جراحی در گروه پیگیری می شود.
دکتر پاس بخش خاطر نشان کرد: افزایش توانمندی پژوهشی دانشجویان و تشویق به اجرای طرح های فن آورانه، محصول محور و کاربردی و آشنایی با اصول تجاری سازی آنها و سوق دادن طرح های تحقیقاتی گروه آناتومی در راستای  کمک به پاسخگویی به انواع مشکلات بالینی نیز از جمله اهداف و پیگیری های ما در گروه آناتومی خواهد بود.
دکتر پریچهر پاس بخش نهم مرداد 1402 طی حکمی از سوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران یه سمت مدیر گروه آناتومی این دانشگاه منصوب شد. 
  • گروه خبری : آناتومی
  • کد خبر : 245239
کلمات کلیدی
مینا محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه