
رشته تخصصی گوش وگلو وبینی وجراحی سروگردن با همت دکتر امیراعلم در سال 1335 هجری قمری (1296 هجری شمسی) با تشکیل مریضخانه نسوان شروع گردید. در سال 1322 بیمارستان نسوان به بیمارستان زنان منتقل شد و بجای آن بخش چشم و بیماریهای گوش وگلو وبینی دایر شد . نام بیمارستان در سال 1323 شمسی با تصویب شورای دانشگاه به پاس خدمات دکتر امیراعلم ، به بیمارستان امیراعلم تغییر یافت. در سال 1319 دکتر ماکس مایر فرانسوی سرپرستی بخش گوش وحلق وبینی را در بیمارستان وزیری بعهده گرفت. وی در سال 1322 به بیمارستان امیراعلم منتقل شد . این بخش در سال 1328 طمعه حریق شد و بجای آن ساختمان فعلی بیمارستان امیراعلم بنیان گذاشته شد. در سـال 1330 درمـانگاه گـوش و حلـق و بینـی در بیمـارستان امام خمینی ( پهلوی سابق ) با فعالیت دکتر علیم مروستی شروع بکار کرد که در نهایت در سال 1354 با افتتاح بیمارستان ولیعصر (عج) ( دکتر اقبال سایق ) به آنجـا منتقـل شـد و مقرر گردید بخش گوش وگلو وبینی در بیمارستان فارابی منحل و اساتید و دستیاران آن به بیمارستان ولیعصر (عج )منتقل شوند.
بیمارستان امیراعلم بتدریج بزرگترین مرکز بیماریهای گوش وحلق وبینی گردید و چند سال پیش از انقلاب اسلامی تغییرات اساسی در امور بیمارستانی و بخشهای وابسته به آن داده شد بطوریکه با مدیریت آقای دکتر حسین مرشد و اساتید دیگر، این بخش فعالیت خود را با ایجاد برنامه دستیاری جدید بصورت تمام وقت ادامه داد. در سال 1394 ساختمان جدید بخش گوش و گلو و بینی بیمارستان امیراعلم در 6 طبقه افتتاح گردید که با افزایش تعداد تخت و اتاق عمل باعث بهبود در امر خدمت رسانی به بیماران شد.
در حال حاضر بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان امیر اعلم با 10 اتاق عمل فعال (7 اتاق عمل در ساختمان جدید و 3 اتاق در دی کلینیک) و بیشترین تعداد تخت بستری (88 تخت معمولی و 15 تخت ICU) بزرگترین و مجهزترین بخش گوش و حلق و بینی در منطقه می باشد. بیمارستان ولیعصر(عج) نیز دارای 25 تخت و 3 اتاق عمل فعال جهت اعمال جراحی گوش و حلق و بینی می باشد.
گـروه گـوش وگلـو و بینی دارای سه بخش در بیمارستانهای امیراعلم و ولیعصر (عج) و مرکز طبی اطفال می باشد که البته بخش مرکز طبی زیر نظر بخش ولیعصر (عج) فعالیت می کند. وجود شاخه های متعدد (اتولوژی - نورواتولوژی ، جراحی سروگردن ، راینولوژی ...) و گسترش چشمگیر آنها باعث شده است که دستیاران و همچنین دستیاران تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) بصورت چرخشی بین بیمارستان امیراعلم و ولیعصر (عج) حضور داشته باشند بطوریکه دو سوم برنامه ها در بیمارستان امیراعلم و یک سوم برنامه ها در بیمارستان ولیعصر طی می شود. همچنین تعداد 17 هیات علمی در بیمارستان امیراعلم و 13 هیات علمی در بیمارستان ولیعصر (عج) و مرکز طبی اطفال در حال خدمت رسانی هستند.
گروه گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی تهران بر آنست تا قطب علمی آموزش و پژوهش در حوزه گوش و حلق و بینی در پزشکی کشور ایران باشد
آخرین اخبار
27اسفند ماه 1403
پیام تبریک رئیس دانشکده پزشکی به مناسبت فرارسیدن سال نو
دکتر علیرضا استقامتی رئیس دانشکده پزشکی طی پیامی فرا رسیدن نوروز و آغاز سال نو را تبریک گفت.
26اسفند ماه 1403
افزایش چشمگیر امانت کتاب در کتابخانه دانشکده پزشکی تهران ماحصل نوآوری در خدمات
در حالی که بسیاری از دانشگاههای کشور با کاهش مراجعه به کتابخانهها و کاهش میزان مطالعه دانشجویان مواجه هستند، کتابخانه دانشکده پزشکی تهران توانسته با اتخاذ رویکردهای نوآورانه و ایجاد تنوع در خدمات خود، روندی معکوس را رقم بزند.
26اسفند ماه 1403
محفل انس با قرآن و ضیافت افطاری دانشکده پزشکی برگزار شد
به مناسبت ماه مبارک رمضان و با همت کانون قرآن و عترت دانشگاه و بسیج دانشجویی دانشکده پزشکی، محفل انس با قرآن و ضیافت افطاری دانشکده پزشکی با حضور مسئولان، اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
22اسفند ماه 1403
ضیافت افطار دانشکده پزشکی: همدلی و اتحاد در ماه رمضان با حضور رئیس دانشگاه
به مناسبت ماه مبارک رمضان، ضیافت افطاری در دانشکده پزشکی برگزار شد.
این مراسم با حضور دکتر سید رضا رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علیرضا استقامتی رئیس دانشکده پزشکی، اعضای هیئت علمی و دانشجویان برگزار گردید.
حاضران در این ضیافت با صرف افطار و برقراری گفتگوهای دوستانه، شب را به یادماندنی کردند. این برنامه به عنوان یک سنت حسنه در راستای تقویت ارتباطات اجتماعی و فرهنگی در دانشگاه ادامه خواهد یافت.
در پایان، شرکتکنندگان با دعا برای سلامتی و موفقیت یکدیگر، مراسم را به پایان رساندند.
21اسفند ماه 1403
انتصاب دکتر علیرضا ایمانی به سمت معاون علمی دانشکده پزشکی مادر در دانشگاه سبطین
دکتر کوروش جعفریان، معاون بینالملل دانشگاه طی حکمی، دکتر علیرضا ایمانی، عضو هیأتعلمی دانشکده پزشکی را به عنوان معاون علمی دانشکده پزشکی مادر در شعبه بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در کربلا (دانشگاه سبطین)، منصوب کرد.
20اسفند ماه 1403
تامز لایف: رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به پویش نه به تصادف پیوست
دکتر علیرضا استقامتی، رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران مردم بویژه مبتلایان به دیابت را به پویش نه به تصادف دعوت کرد و گفت: یکی از روشهای درمانی در افراد مبتلا به دیابت استفاده از انسولین هست، انسولین دارویی هست که باید بسیار هوشمندانه و هوشیارانه از آن استفاده کرد، چون علاوه بر اینکه قند خون را کنترل میکند، اگر دز درمان نامناسب انتخاب شود و با تغذیه و فعالیت بدنی فرد متناسب نباشد، ممکن است که باعث افت قند شود.
وی افزود: یکی از مواردی که تاکید می کنیم فرد حتماً قبل از اینکه بخواد فعالیتی را انجام بدهد باید قند خود را چک کند، رانندگی هست، خب بحث تصادف هست و رانندگی، اگر فردی که میخواهد رانندگی کند به ویژه در رانندگی بین شهری اگر قند خونش تنظیم نباشد ممکن است که در بین راه دچار افت قند شده و خطر تصادف بالا خواهد رفت.
20اسفند ماه 1403
جلسه دفاع از پروپوزال پایان نامه دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سلامت از دور برگزار شد
جلسه دفاع از پروپوزال آقای دکتر مهدی زروندی رشته کارشناسی ارشد سلامت از دور روز یکشنبه 19 اسفند به صورت ترکیبی (حضوری و مجازی) برگزار شد.
19اسفند ماه 1403
انتشار برنامه کلاس ها و آزمون های معاونت آموزشی پزشکی عمومی در نیمسال جدید
برنامه زمانبندی کلاس ها و آزمون های معاونت آموزشی پزشکی عمومی در نیمسال جدید منتشر شد.
19اسفند ماه 1403
گزارش تصویری از نشست پژوهشی دانشکده پزشکی: بررسی چالشها و دستاوردهای پژوهش در دانشگاه علوم پزشکی تهران
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده پزشکی، این جلسه با حضور دکتر استقامتی ریاست دانشکده پزشکی، دکتر رامین کردی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر نیما رضائی معاون پژوهشی دانشکده پزشکی و جمعی از معاونین پژوهشی گروه های آموزشی و بیمارستان های تابعه دانشگاه روز شنبه 18 اسفند در سالن شورای دانشکده برگزار شد.