برنامه آموزش دستیاری ارتوپدی از سال 1352 در دانشگاه های مختلف آغاز شد. در ابتدا با توجه به کمبود تعداد متخصصین ارتوپدی در دانشگاه گروه مستقلی به عنوان گروه ارتوپدی در دانشگاه علوم پزشکی تهران  وجود نداشت و متخصصین ارتوپدی زیرمجموعة گروه جراحی بودند.
در سال 1362 با توجه به اینکه تعداد متخصصین ارتوپدی دانشگاه تهران افزایش یافت، ارتوپدی گروه مستقلی در بخش ارتوپدی بیمارستان شریعتی تشکیل داد و استاد بهادر اعلمی هرندی به‌عنوان اولین مدیر گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی تهران انتخاب شدند. مرحوم جناب آقای دکتر زرکش،  مرحوم پروفسور عیسی نواب و  جناب آقای دکتر عباس سلطانپور اولین روسای بخش های ارتوپدی بیمارستان های سینا، شریعتی و امام خمینی بودند.
پس از تشکیل گروه ارتوپدی و انتخاب مدیر گروه، کوریکولوم آموزشی مقطع تخصصی دستیاری ارتوپدی و برنامه آموزش کارآموزان و کارورزان ارتوپدی تدوین و در بیمارستان ها به اجرا درآمد همچون مورنینگ صبحگاهی، کنفرانس هفتگی گروه.  با توسعه گروه، اعضای هیات علمی جوان جذب شدند. این دوران که مصادف با جنگ تحمیلی بود، خدمات ارزشمندی به مجروحان و مصدومان جنگی کشور ارائه شد. پس از پایان جنگ تحمیلی، بعضی از اساتید مامور به خدمت در بیمارستان های دیگر شدند تا بهره وری بیشتری برای  دستیاران داشته باشند.  با توجه به نیاز کشور، اعضای هیات علمی برای تحصیل در مقاطع فوق تخصصی با گرایش ارتوپدی  به خارج از کشور فرستاده شدند و پس از بازگشت نقش بسیار مهمی در درمان بیماران و آموزش دستیاران ایفا کردند. در مرکز طبی کودکان که بزرگترین مرکز طبی کودکان در ایران است چند تخت به بیمارستان ارتوپدی اختصاص یافت و اعضای هیات علمی که دورة فوق‌تخصص ارتوپدی اطفال را گذرانده بودند مأمور به خدمت در آن مرکز شدند. پس از آن به همت استاد بهادر اعلمی هرندی و همکاری اعضای هیات علمی گروه ارتوپدی کتاب درسنامه ارتوپدی و شکستگی ها تالیف شد که  به عنوان کتاب سال و بهترین کتاب دانشجویی انتخاب و جایزه هایی هم به آن تعلق گرفت. کتاب هر چهار سال یک بار تجدید نظر و تجدید چاپ می شود که در حال حاضر رفرنس آزمون پیش کارورزی و دستیاری می باشد.
خوشبختانه نتایج در آموزش ارتوپدی در این سال‌ها رضایت‌بخش بود.  به‌طوری که اکثرا نفرات برتر بورد از بین فارغ‌التحصیلان دانشگاه علوم پزشکی تهران بودند. تاکنون بیش از 300 متخصص ارتوپدی از دانشگاه علوم پزشکی تهران فارغ التحصیل شدند که در سراسر کشور مشغول به تدریس، آموزش و درمان بیماران هستند.
بعدها با توجه به امکانات بخش‌ها، وجود اعضای هیات علمی با مدارک فوق تخصصی، و موافقت وزارت درمان و آموزش پزشکی رشته‌های فلوشیپ ارتوپدی شامل جراحی دست، جراحی زانو، جراحی ستون فقرات، جراحی هیپ و لگن،  جراحی ارتوپدی اطفال راه‌اندازی و به زودی رشته های  جدیدی در مقاطع فلوشیپ راه‌اندازی خواهد شد.
برگرفته از کتاب زندگینامه استاد اعلمی هرندی