در چهل وششمین نشست شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی در تاریخ 14/08/1390 موضوع برگزاری آزمون صلاحیت بالینی پایان دوره پزشکی عمومی مطرح شد و پس از تحقق زمینه های اجرایی لازم از سال 1394 لازم الاجرا شد . هم چنین براساس مصوبه شورای آموزش پزشکی و تخصصی ، داوطلبان آزمون دستیاری تخصصی پزشکی در سال 1395 که از بهمن 1394 و بعد از آن فارغ التحصیل می شوند ، بایستی علاوه بر سایر ضوابط و مدارک لازم ، گواهی موفقیت در آزمون صلاحیت بالینی پایان دوره را نیز ارائه نمایند.
این آزمون برای سنجش صلاحیت بالینی پایان دوره پزشکی عمومی است وبه صورت ایستگاهی برگذار می شود . در هر ایستگاه سناریو مشخص شده ای در اختیار دانشجو قرارداده می شود و مهارتهای عملی او بوسیله چک لیست های موجود توسط ممتحنین ارزیابی می شود . تعداد ایستگاهها بر حسب تعداد دانشجویان و اهداف مورد ارزیابی، توسط مناطق آمایشی انتخاب می شود . به طور معمول 4 نوع ایستگاه وجود دارد : ایستگاه شرح حال ، ایستگاه پروسیجر ، ایستگاه مهارت ارتباطی و ایستگاه حل مساله.
تعداد ایستگاههای آزمون حداقل 12 ایستگاه فعال (تعداد ایستگاههای فعال بین 18-12) می باشد. از میان 12 ایستگاه اصلی، 70 درصد ایستگاهها دارای سوالات ضروری (must know) و 30 درصد ایستگاهها مفید(better to know) می باشند.
نمره قبولی 60 درصد (نمره 12) کل نمرات آزمون می باشد. نمره قبولی در هر ایستگاه نیز 60 درصد (نمره 12) نمره کل ایستگاه میباشد. هر داوطلب می تواند در مجموع در سه ایستگاه نمره کمتر از 60 درصد کسب کند که از این سه ایستگاه حداکثر یک ایستگاه می تواند از مهارتهای ضروری دوره پزشکی عمومی باشد.