پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران: زردی نوزادان، پیشگیری و درمان
در ویدئو پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر محمد رضا زرکش فوق تخصص نوزادان و متخصص کودکان، به سوالات رایج درباره زردی نوزادان پاسخ داد و راه های درمان را بیان کرد.
گفتگو با دکتر نگار سادات احمدی دانش آموخته دانشکده پزشکی و برگزیده جایزه ملی البرز
گفتگوی سینا رسانه با دکتر نگار سادات احمدی دانش آموخته دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، برگزیده جایزه ملی البرز، دانشجوی نمونه کشوری، جشنواره دانشجوی ابن سینا، المپیادهای آموزش پزشکی، مدیریت نظام سلامت، المپیادهای ورزشی دانشگاهی و کشوری و ...
معرفی کتابخانه و مرکز یادگیری دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
کتابخانه و مرکز یادگیری دانشکده پزشکی یکی از خاطره انگیز ترین مکان ها برای دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران است، دانشجویان امروز دانشکده که برای تصاحب صندلی هر روز با دیگر هم دانشکده ای های خود در رقابت هستند، شاید ندانند این فضای دوست داشتنی در سال های نه چندان دور به دلیل عدم برخورداری از حداقل های لازم، با کمترین استقبال از سوی مخاطبان مواجه بود. اما دکتر نجفی و تیم کاربلد کتابخانه دانشکده پزشکی توانستند از این محیط فراموش شده، یکی از زیباترین و دل انگیزترین فضاهای کتابخانه ای دانشگاهی کشور را بسازند. در این ویدئو تنها بخشی از این اقدامات به تصویر کشیده شده است تا از این راه در هفته کتاب و کتابخوانی 1402، هر چند موجز از این تلاش های ستودنی قدردانی شده باشد.
تامز لرن: معرفی مرکز مهارت های بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
در این ویدئو دکتر کمال بصیری، استادیار طب اورژانس و سرپرست مرکز مهارت های بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران بخش های مختلف این مرکز را معرفی می کند.
گفت و گو با علیرضا مشفق دارنده مدال طلای انفرادی و نقره گروهی پانزدهمین المپیاد دانشجویان علوم پزشکی کشور
دانشگاه علوم پزشکی تهران در پانزدهمین المپیاد دانشجویان علوم پزشکی کشور موفق به کسب 10مدال طلا در بخش انفرادی و هفت مدال طلا در بخش گروهی شد. علیرضا مشفق دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کشور موفق به کسب مدال طلا در بخش انفرادی و مدال نقره در بخش گروهی رشته مدیریت آموزش نظام سلامت، از تجربه هایش در این دوره رقابت ها می گوید.
گفتگو با ارسلان یزدچی دانشجوی رشته پزشکی دانشکده پزشکی دارنده نشان طلای انفرادی و برنز گروهی در پانزدهمین المپیاد دانشجویان علوم پزشکی کشور
در پانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور، دانشگاه علوم پزشکی تهران موفق به کسب 10 مدال در بخش انفرادی و هفت مدال در بخش گروهی شد. ارسلان یزدچی دانشجوی رشته پزشکی عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دارنده نشان طلا در بخش انفرادی و نشان برنز در بخش گروهی رشته استعداد بالینی از تجربه هایش در این المپیاد می گوید.
دکتر احمدرضا دهپور، دانشمندی که قلبش برای دانشگاه علوم پزشکی تهران می تپد
دکتر احمدرضا دهپور استاد ممتاز داروشناسی(فارماکولوژی) دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیش از 850 مقاله در مجلات بین المللی منتشر کرده است و جوایز متعددی را از جشنواره ها به دست آورده است که معتبرترین آن کسب نشان عالی دانش در خرداد 1402 است. روابط عمومی دانشگاه به مناسب 13 شهریور روز علوم پایه در برنامه تامز برند، با این استاد برجسته دانشگاه گفت و گو کرد که در ادامه می بینید.
انجام عمل تاوی (تعویض دریچه قلب از طریق آنژیوگرافی) در بخش آنژیوگرافی قلب بیمارستان شریعتی
نخستین بار متخصصان قلب در بیمارستان شریعتی عمل تاوی یا تعویض دریچه آئورت به روش آنژیوگرافی را در این بیمارستان انجام دادند. در TAVI یا (Transcatheter Aortic Valve Implantation) متخصصان با وارد کردن کتتر یا همان فنر، از راه شریان ران وارد شریان آئورت قلب شده و دریچه جدید را در محل مناسب قرار می دهندکه این مسئله باعث میشود فرایند ریکاوری و بهبود بیمار هم سریعتر اتفاق بیفتد. پیش از این برای تعویض دریچه آئورت، جراحان به روش جراحی قلب باز به دریچه آئورت دسترسی پیدا می کردند و دریچه معیوب تعویض می شد. این نخستین بار است که در بیمارستان شریعتی از این روش برای تعویض دریچه آئورت استفاده می شود. در این برنامه تامز جی سی (مراقبت سلامت) شاهد انجام اولین مورد تعویض دریچه آئورت با استفاده از آنژیو گرافی در بیمارستان شریعتی هستیم که توسط دکتر محمودرضا سرزعیم فوق تخصص جراحی قلب و عروق، دکتر علی عباسی اینترونشنیست و رئیس بخش قلب بیمارستان شریعتی و دکتر سید مجتبی مرعشی متخصص بیهوشی انجام شد.
عمل جراحی مغزدرحالت بیداری AWAKE CRANIOTOMY دانشگاه علوم پزشکی تهران
کرانیوتومی به روش اویک، روشی است که بیمار حین عمل جراحی و تخلیه تومور به هوش خواهد آمد و حرکت دست ها، حرکت پاها و بسته به محل ضایعه تکلم بیمار ارزیابی می شود تا جراح از سالم بودن ساختارهای عصبی اطراف ضایعه حین تخلیه تومور اطمینان یابد. بیمارستان سینا با مجرب ترین تیم جراحی، بیهوشی ، تصویر برداری و نقشه برداری مغز ( ( neuroimaging، نورو مونیتورینگ، و مونیتورینگ عصب - شناختی (neuro cognitive) و با استفاده از دستگاه های پیشرفته این عمل جراحی را انجام می دهد. این بیمارستان مجهز به سامانه جراحی هوشمند پارسیس است که با همکاری بخش تصویر برداری علاوه برMRI معمول، تصاویر MRI عملکردی ( (FMRI و تراکتوگرافی (DTI) را با هم ادغام کرده و دید بهتری حین جراحی به جراح می دهد.
اولین مورد جراحی تحریک عمقی مغز(DBS) برای بیمار مبتلا به دردهای مقاوم به درمان
با همکاری مشترک گروه جراحی مغز و اعصاب و گروه نورولوژی، اولین مورد جراحی DBS (تحریک عمقی مغز) برای کنترل درد مقاوم به درمان در بیمار با سابقهی سکته تالاموس مغز در مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. این جراحی که یکی از پیشرفته ترین و روزآمدترین مداخلات جراحی در دنیا محسوب میشود بعنوان آخرین خط درمان برای دردهای مقاوم (پس از کاشت پمپ دارویی) محسوب می شود که در بیمار مذکور با موفقیت به کار گرفته شد.