دستاورد ملی سامانه هوش مصنوعی جهت تشخیص سرطان پستان در ماموگرافی

به کارگیری فناوری هوش مصنوعی در تشخیص سرطان پستان در تصاویر ماموگرافی برای اولین بار با همکاری مشترک محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه صنعتی شریف به بار نشست. این فناوری در حال حاضر در بخش رادیولوژی انستیتو کنسر مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) در حال استفاده است. این طرح با حمایت ها و راهنمایی دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه و دکتر معصومه گیتی به سرانجام رسیده است. با این موفقیت کشور ما به جمع معدود کشورهای دارای فناوری هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی و غربالگری سرطان ها در سطح جهان پیوسته است. در این ویدئو مهندس حامد دشتی مدیر عامل شرکت دانش بنیان آینده سلامت الکترونیک شریف، جنبه های این دستاورد ملی در زمینه همکاری بین دانشگاهی را تشریح می کند. این دستاورد توسط دکتر مهران عرب احمدی متخصص رادیولوژی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان در کنگره رادیولوژی اروپا ECR 2024 ارائه و مورد استقبال قرار گرفت. این سامانه تا به امروز برای تشخیص دقیق تر تصاویر مربوط به حدود چهارده هزار مراجعه کننده به بخش ماموگرافی انستیتو کانسر استفاده شده است.