آغاز سلسلهمعرفی پایاننامههای تاریخی دانشکده پزشکی تهران؛ این هفته با بررسی اثری درباره سفلیس به قلم دکتر جواد غروی خوانساری» (1315)
معرفی پایاننامه دکتر جواد غروی خوانساری مربوط به سال 1315 که به بررسی شیوع بیماری سفلیس در ایران و روشهای پیشگیری از آن میپردازد و با مقدمهای تأملبرانگیز دغدغههای نویسنده درباره بهداشت عمومی و سلامت نسلهای آینده را بهخوبی نشان میدهد.
![](/thumbnail/550-h_100/uploads/296/2025/Feb/11/photo16548255969.jpg)
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پزشکی، یکی از ارزشمندترین اسناد تاریخی دانشکده پزشکی تهران، پایاننامهای است که در سال 1315 هجری شمسی توسط دکتر جواد غروی خوانساری با عنوان «سفلیس - کوفت یادا الافرنچ (مرض فرهنگی)» به راهنمایی دکتر عباس ادهم (أعلمالطب) تدوین و دفاع شده است.
این پایاننامه که به بررسی شیوع بیماری سفلیس در ایران و روشهای پیشگیری از آن میپردازد، دارای مقدمهای تأملبرانگیز است که دغدغههای نویسنده درباره بهداشت عمومی و سلامت نسلهای آینده را بهخوبی نشان میدهد. دکتر غروی در مقدمه این پایاننامه به اهمیت افزایش جمعیت سالم و ضرورت توجه به حفظالصحه اشاره کرده و سفلیس را بهعنوان خطری جدی برای سلامت و بقای جامعه ایرانی معرفی کرده است.
آنچه این اثر را برجسته میکند، نگاه جامع نویسنده به اهمیت آگاهیبخشی به افراد غیرمتخصص نیز بوده است. دکتر غروی تلاش کرده است با گردآوری اطلاعات و تجربیات خود و بهرهگیری از راهنماییهای استادان برجستهای همچون دکتر عباس ادهم، اثری قابلفهم و کاربردی ارائه دهد.
این پایاننامه نهتنها از جنبه علمی حائز اهمیت است، بلکه بهعنوان یکی از نخستین تلاشهای دانشجویان دانشکده پزشکی تهران، سندی ارزشمند از تاریخ پزشکی ایران محسوب میشود.
متن کامل این پایان نامه در وب سایت کتابخانه دانشکده قابل دسترس می باشد.
ارسال نظر