نقش کلیدی آمینواسیدها در بروز بیماری کبد چرب غیرالکلی تایید شد
نتایج یک پایان نامه نشان داد: مصرف بالای پروتئین و برخی آمینواسیدها، بهویژه آمینواسیدهای شاخهدار، ایزولوسین، والین و تیروزین، با افزایش خطر ابتلا به NAFLD ارتباط مستقیم دارد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده پزشکی؛ دکتر الهه امینی با همکاری دکتر محمد عبداللهی و دکتر آسیه منصور، پایاننامه دکترای تخصصی خود را تحت عنوان "بررسی ارتباط بین دریافت آمینواسیدهای رژیمی روزانه و ابتلا به بیماری NAFLD کبد چرب غیرالکلی" به اتمام رساند. این مطالعه که در بیمارستان دکتر شریعتی تهران انجام شد، شامل ۹۰۱ شرکتکننده بود که از این تعداد، ۱۷۱ نفر (۱۹٪) به NAFLD مبتلا بودند. نتایج نشان داد که مصرف بالای پروتئین و برخی آمینواسیدها، بهویژه آمینواسیدهای شاخهدار، ایزولوسین، والین و تیروزین، با افزایش خطر ابتلا به NAFLD ارتباط دارد. این یافتهها بر اهمیت توجه به الگوی مصرف پروتئین و آمینواسیدها در پیشگیری و مدیریت این بیماری تأکید میکند.
ارسال نظر