متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1402/12/01 - 18:50
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 521
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

رئیس دانشکده پزشکی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویان پزشکی ورودی بهمن

دکتر محمدرضا صالحی: ملبس شدن به جامه سپید پزشکی وکسوت طبابت یک موهبت الهی است

مراسم آغاز سال تحصیلی نو دانشجویان پزشکی ورودی بهمن 1402 دانشگاه علوم پزشکی تهران، با حضور دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه، دکتر محمدرضا صالحی رئیس دانشکده پزشکی، اساتید نو دانشجویان و خانواده های ایشان سه شنبه اول اسفند 1402 در تالار ابن سینا دانشکده پزشکی برگزار شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پزشکی؛ دکتر محمدرضا صالحی رئیس دانشکده پزشکی در این مراسم ضمن خیر مقدم و تبریک ورود نو دانشجویان به پیشرو ترین و قدیمی ترین دانشکده پزشکی کشور در حوزه طب مدرن گفت: قطعا همه دانشجویانی که وارد این دانشگاه می شوند در زمره فرهیختگان و نخبگان هستند.
وی با اشاره به قدمت تاریخ طب و پزشکی در ایران گفت: در ایران قبل از اسلام نیز آموزش پزشکی جایگاه درخوری داشته و دانشگاه جندی شاپور مربوط به این دوره است؛ اما بعد از اسلام پزشکی و آموزش پزشکی در ایران رونق بسیار زیادی گرفت تا جایی که بزرگان و پدیده هایی مانند این سینا را به دنیا معرفی کرده است..
دکتر صالحی با اشاره به به تاسیس ساختمان فعلی دانشکده پزشکی در سال 1313 گفت: البته تاریخ دانشکده پزشکی به مدرسه طب و دارالفنون بازمیگردد.
رئیس دانشکده پزشکی اساتید دانشکده و دانشگاه را بهترین در کشور دانست و خطاب به دانشجویان گفت: از محضر اساتیدتان علم و اخلاق را توامان بیاموزید و آنها را تکریم کنید.
وی انجام اقدامات درمانی و طبیب شدن را غایت نهایی در رشته پزشکی عنوان کرد و گفت: خوشبختانه بهترین مراکز درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشکده پزشکی هستند و در راه اندازی تمام رشته و ها تخصص های تشخیصی و درمانی پیشرو و پیشگام هستند.
دکتر صالحی ملبس شدن به جامه سپید پزشکی وکسوت طبابت را یک موهبت الهی دانست و گفت: خداوند این سعادت را به ما داده است و ما برای تصمیم گیری برای انجام روش های درمانی روی بیماران نیازمند دانش قابل توجه و دانش روز هستیم.
وی افزود: در آینده بیماران عزیزترین افراد زندگی ما خواهند بود و وهیچ لذتی بالاتر از بهبودی بیماران نیست و با هیچ لذتی قابل قیاس نیست.
رئیس دانشکده پزشکی خاطر با بیان این که افتخار عضویت در خانواده بزرگ دانشگاه تهران در تمام زندگی همراهتان خواهد بود، خاطر نشان کرد: تحصیل پزشکی مسیری طولانی است و باید خوب درس بخوانید و از حواشی دوری کنید.
دکتر خدیجه ادبی معاون آموزش پزشکی عمومی دانشکده پزشکی نیز در این مراسم ضمن تبریک به نو دانشجویان، پزشکی را یک سبک زندگی دانست و گفت: شما در کسوت پزشک باید منافع بیماران را به منافع خودتان ترجیح دهید و همیشه برای بهتر بودن تلاش کنید، زندگی کنید و مهارت های زندگی را بیاموزید.
دکتر محمود دوستی استاد پیشکسوت دانشکده هم با تبریک اعیاد شعبانیه خطاب به دانشجویان گفت: طبابت عبادت است و نه تجارت، و شما وارد این مسیر مقدس شده اید. وی به دانشجویان توصیه کرد: در دوران دانشجویی کتاب بخوانید، ورزش کنید، در کنار درس خواندن  فعالیت هنری داشته باشید و مهارت های زندگی را بیاموزید.
این استاد برجسته گروه بیوشیمی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانشکده پزشکی گفت: خون های زیادی برای این که ما امروز در این جایگاه باشیم به زمین ریخته شده و ما باید قدردان خون شهدا باشیم.
وی با تاکید بر حضور در انتخابات و صحنه های اجتماعی گفت: هر کوتاهی و عدم حضور در صحنه مشارکت اجتماعی موجب ضرر و زیان خواهد بود.
سپس دکتر محمدرضا نیکوبخت استاد پیشکسوت گروه اورولوژی، پیوند و جراحی کلیه گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران در بالاترین سطح قدمت، خدمت و عظمت قرار دارد و شما با تلاش و کوشش وارد این مسیر شده اید و با تلاش باید این مسیر را ادامه دهید و بانی خدمات ارزنده به بیماران باشید.
در ادامه این برنامه بشری زارعی نماینده دانشجویان پزشکی ورودی 99 و دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشکده پزشکی با بیانی صمیمی از تجربیات دوران دانشجویی و تحصیل در رشته پزشکی گفت.
در پایان دکتر حمیدرضا نمازی رئیس موزه و عضو هیات علمی گروه اخلاق پزشکی دانشگاه به روایتگری تاریخچه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخت. وی گفت: تاریخ تاسیس ساختمان فعلی دانشکده پزشکی سال 1313 است اما در اصل قدمت آن به دارالفنون یعنی سال 1230 بازمیگردد که دارالفنون با مدارس سواره‌نظام، پیاده نظام، توپخانه، جراحی، دواسازی، معدن شناسی و پزشکی  آغاز به کار کرد.
وی افزود: طی حکومت ناصرالدین شاه و بعد از آن دارالفنون رو به افول رفت و آسیب بسیاری دید و کار به جایی رسید که برای جبران خرابی ها خود دانشجویان مدرسه طب یک ماه در طبقه همکف گراند هتل به اجرای تئاتر پرداختند و 5 هزار تومان بودجه جمع آوری کردند.
وی توضیحاتی در خصوص زندگی دکتر ابوالقاسم بختیار از پایه گذاران سالن تشریح دانشگاه تهران پرداخت و گفت: ساختمان دانشکده پزشکی توسط معمار فرانسوی آندره گدار که معماری و طراحی حافظیه و موزه ملی ایران نیز از آثار اوست؛ با سقف های بلند به نشانه بلند بودن افق فکری پزشکی از متوسط جامعه، مانند یک عقاب بال گشوده با اختلاف سطح و بلند تر از بقیه ساختمان های دانشگاه تهران با 8 پنجره نشان از هشت دروازه بهشت، با چهار ستون در دو بال شرقی و غربی به نشانه اصالت و اقتدار طراحی و احداث شده است.
وی همچنین توضیحاتی در خصوص استاد حسین گل گلاب شاعر شعر حماسی ای ایران و استاد دانشکده پزشکی و دکتر قاسم غنی مصحح دیوان حافظ ارائه کرد و گفت: این دانشگاه محل حضور این اساتید و چهره های نامدار بسیاری بوده است.
دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال 1313 هرساله میزبان دانشجویان جدید رشته پزشکی است که در برخی سالها به علت کثرت تعداد دانشجویان به دو دسته ورودی مهر و بهمن تقسیم می شوند. امسال برای هشتاد و هفتمین دوره؛ دانشکده پزشکی میزبان قریب به 600 دانشجوی پزشکی بود که 300 نفر در بهمن ماه پذیرش و وارد دانشکده پزشکی شدند.

  • گروه خبری : معاونت آموزش پزشکی عمومی,زندگی دانشجویی,حوزه ریاست
  • کد خبر : 259724
مینا محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی

تصاویر

تنظیمات پس زمینه