متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1402/07/22 - 14:57
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1352
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

دکتر صالحی در مراسم آغاز سال تحصیلی نو دانشجویان دانشکده پزشکی: برای پزشک بهبودی بیمار با هیچ لذتی در دنیا قابل مقایسه نیست

با استقبال از 270 دانشجوی نو ورود، آئین آغاز سال تحصیلی دانشجویان پزشکی ورودی مهر 1402 دانشگاه علوم پزشکی تهران شنبه 22 مهر 1402 برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پزشکی، به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پزشکی، دکتر محمدرضا صالحی سرپرست دانشکده پزشکی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشجویان نو ورود پزشکی (ورودی مهر 1402) که روز شنبه 22 مهر و با حضور اعضای هیات رئیسه دانشکده، دکتر علامه معاون آموزشی دانشگاه، نو دانشجویان و خانواده های ایشان در تالار ابن سینا برگزار شد، ضمن خوشامدگویی به دانشجویان جدید الوورد پزشکی گفت: شما ماراتن سخت و نفس گیر کنکور را پشت سر گذاشتید و خانواده هایتان بهترین حامی در این مسیر بودند.
وی افزود: شما وارد بهترین دانشکده پزشکی کشور و یکی از بهترین های خاورمیانه شده اید و از حضور در این محیط لذت ببرید.
دکتر صالحی با بیان اینکه در این ۲۰ سالی که طبابت می کنم، علی رغم تمام سختی هایی که داشته حاضر نیستم پزشکی را با هیچ چیز عوض کنم، گفت: اگر باز دوباره به عقب برگردم دوباره این مسیر را طی خواهم کرد.
وی ادامه داد: وقتی بیماری بهبودی پیدا کرد، سرخوشی و لذتی به انسان دست می دهد که با هیچ چیز قابل مقایسه نیست و زیر ساخت رسیدن به این حس خوب، دانش و علم است که اساس آن در علوم پایه و آزمایشگاه ها و کلاس های درس همین دانشکده است.
دکتر صالحی با بیان این که از اساتیدم آموختم که در پزشکی همواره باید دانشجو بود و آموخت، گفت: دانشکده پزشکی از سه جهت دارای اهیمت بسیار است، اول به لحاظ قدمت و اصالت از اهمیت زیادی برخوردار است، و قدمت آن در دوره جدید به سال 1313 بازمی گردد و سایر دانشکده های پزشکی کشور، وامدار دانشکده پزشکی تهران هستند.
وی ادامه داد: دومین علت اهمیت دانشکده حضور اساتید و بزرگانی است که در رشته های تخصصی خود الگو هستند، و این نقطه عطفی در تاریخ دانشکده می باشد که اینجا را متمایز می کند و  سوم برخورداری دانشگاه علوم پزشکی تهران از بیمارستان ها و مراکز درمانی که بالاترین رتبه های کشوری قرار دارند و در کنار آموزش و پژوهش بهترین خدمات درمانی را ارائه می دهند.
سرپرست دانشکده پزشکی با تاکید بر اهمیت یادگیری علوم پایه خطاب به نو دانشجویان گفت: اگر امروز، قدم اول را محکم بر دارید در بالین هم موفق تر خواهید بود.
دکتر صالحی در پایان خاطر نشان کرد: مبادا دچار غرور شوید و همواره قدردان و دست بوس والدین خود باشید و از مشورت آنها استفاده کنید چرا که هیچ کس برای ما مانند پدر و مادر دلسوز و مهربان نیست، همچنین پایبندی به ارزش ها، خانواده، وطن و مردم را فراموش نکنید.

دکتر علامه: کشور امروز به جوانانی مانند شما نیاز دارد
دکتر سید فرشاد علامه معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این مراسم خطاب به نو دانشجویان گفت: به خودتان افتخار کنید که دانشجوی بهترین دانشگاه کشور هستید، قدردان والدین و آموزگاران خود باشید که شما را در این مسیر همراهی کردند.
وی افزود: من ورودی سال 76 همین دانشگاه بودم، مسیر پزشکی را با همراهی اساتید آغاز کردم و تا الان ادامه دارد، دانش پزشکی تمامی ندارد.
دکتر علامه ادامه داد: دانشکده پزشکی افراد و اساتید بسیاری را دیده، افراد بسیاری به اینجا آمده اند بزرگ شده اند و بسیاری را بزرگ کرده اند.
دکتر علامه گفت: در همین ابتدای راه هدف خودتان را مشخص کنید، پول درآوردن از پزشکی قطعا هدف نیست، کشور به شما نیاز دارد، حواستان به اطرافتان باشد و در کنار درس خواندن به سایر علاقه مندی هایتان هم بپردازید و امیدوارم ما در دانشگاه بتوانیم بهترین شرایط را برای شما فراهم کنیم.

دکتر دوستی: توجه به اخلاقیات اصل مهم در طبابت است
در ادامه این مراسم دکتر محمود دوستی استاد گروه بیوشیمی توجه و رعایت اخلاقیات را شرط مهم در رشته پزشکی دانست و گفت: اگر به اخلاقیات توجه کافی نداشته باشیم، به جای طبابت تجارت خواهیم کرد.
وی افزود: وقتی انسان به ابزار تولید ثروت تبدیل شد طبابت که یک عبادت است تبدیل می شود به تجارت.

دکتر شیرانی: بالاترین لذت یعنی خدمت به خلق به شما دانشجویان پزشکی داده شده است
دکتر محمد شیرانی عضو هیات مدیر گروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران، تحصیل و اشتغال در دانشکده پزشکی را افتخاری برای خود دانست و گفت: شما دانشجویان پزشکی از امروز همکار ما هستید و بالاترین لذت که همان خدمت به خلق خداست به شما داده شده و همچنین خداوند بزرگترین نعمت را به والدین شما داده است و بهترین باقیات صالحات و برگ زرینی برای آنها هستید.
وی افزود: علم و دانش تلالویی از نور خداست و دانشگاه که محل انتشار و خانه علم است مانند خانه خدا مقدس است و ما باید مراقب رفتار و عملکردمان هنگام حضور در آن باشیم.

دکتر نمازی: دانشکده پزشکی عقاب بال گشوده دانشگاه تهران
دیگر سخنران این برنامه دکتر حمیدرضا نمازی رئیس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی کشور و عضو هیات علمی گروه اخلاق پزشکی در سخنان خود با اشاره به تاریخ دانشکده پزشکی گفت: تاریخ تاسیس ساختمان فعلی دانشکده پزشکی مربوط به سال 1313 است اما در اصل قدمت آن به دارالفنون یعنی سال 1230 بازمیگردد که دارالفنون با مدارس سواره‌نظام، پیاده نظام، توپخانه، جراحی، دواسازی، معدن شناسی و پزشکی  آغاز به کار کرد.
وی افزود: چشم پزشکی اولین رشته تخصصی بود که در دارالفنون راه اندازی شد، آن هم به خاطر لوچ بودن ناصرالدین شاه، ظل السلطان و یکی از همسران شاه، البته بیماری های چشمی مانند تراخم در آن دوره بسیار شایع بود.
 وی افزود: طی حکومت ناصرالدین شاه و بعد از آن دارالفنون رو به افول رفت و آسیب بسیاری دید و کار به جایی رسید که دکتر لقمان ادهم که بعد ها اولین رئیس دانشکده پزشکی شد، برای جبران خرابی ها از احمدشاه تقاضایی کمک مالی که شاه تنها دو هزار تومان پرداخت کرد و خود دانشجویان مدرسه طب یک ماه در طبقه همکف گراند هتل به اجرای تئاتر پرداختند و 5 هزار تومان جمع کردند.
وی توضیحاتی در خصوص زندگی دکتر ابوالقاسم بختیار از پایه گذاران سالن تشریح پرداخت و گفت: ساختمان دانشکده پزشکی توسط معمار فرانسوی آندره گدار که معماری و طراحی حافظیه و موزه ملی ایران نیز از آثار اوست؛ با سقف های بلند به نشانه بلند بودن افق فکری پزشکی از متوسط جامعه، مانند یک عقاب بال گشوده با اختلاف سطح و بلند تر از بقیه ساختمان های دانشگاه تهران با 8 پنجره نشان از هشت دروازه بهشت، با چهار ستون در دو بال شرقی و غربی به نشانه اصالت و اقتدار طراحی و احداث شده است.
وی با اشاره به سیر گذر دانشکده پزشکی گفت: دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران هیچگاه رقیب هیچ دانشکده ای نبوده بلکه همواره نقش پدرانگی و مادرانگی داشته است.

عکس یادگاری با سردر تاریخی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، حسن ختام بخش اول این مراسم بود، مراسم در دو بخش دانشجویی و پانل والدین ادامه یافت.

در تالار کاوسی مسئولین دانشکده میزبان والدین بودند و به سوالات آنها در خصوص مسائل آموزشی، رفاهی، فرهنگی پاسخ دادند و در تالار ابن سینا دکتر خدیجه ادبی معاون آموزشی دانشکده در خصوص کوریکولوم آموزشی، دکتر فاطمه نبوی زاده مسئول دفتر راهنمای تحصیلی در رابطه با اساتید راهنما و لزوم مراجعه دانشجویان به دفتر راهنمای تحصیلی، دکتر عظیم میرزازاده مدیر گروه بیماری های داخلی دانشکده در خصوص مسائل حرفه ای در رشته پزشکی و دوستی مسئول امور خوابگاه ها در خصوص نحوه ثبت نام در خوابگاه صحبت کردند. همچنین سهیل حیدری دانشجوی پزشکی و دبیر شورای نمایندگان با بیان این که شورای نمایندگان قدیمی ترین تشکل در دانشگاه های علوم پزشکی است به تبیین وظایف شورا، انتخاب نماینده، وظیفه نماینده پرداخت.
این مراسم فردا نیز با اجرای تور دانشگاه گردی، پانل بد ورود، جلسه با اساتید همیار ادامه خواهد داشت و دانشجویان نو ورود دانشگاه از روز دوشنبه تا جمعه این هفته، 24 تا 28 مهر، در اردوی مشهد مقدس که به همت معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران تدارک دیده است، شرکت خواهند کرد.
گفتنی است دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال 1313 هرساله میزبان دانشجویان جدید الورود رشته پزشکی است که در برخی سالها به علت کثرت تعداد دانشجویان به دو دسته ورودی مهر و بهمن تقسیم می شوند. امسال برای هشتاد و هفتمین دوره؛ دانشکده پزشکی میزبان 550 دانشجوی پزشکی خواهد بود که 270 نفر در مهرماه پذیرش و باقی در بهمن ماه سال جاری وارد دانشکده خواهند شد.



  • گروه خبری : حوزه ریاست
  • کد خبر : 248200
مینا محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات پس زمینه