سرپرست دانشکده پزشکی در جلسه هیات رئیسه دانشکده به میزبانی گروه ایمونولوژی؛
با پیگیری مستقیم ریاست دانشگاه، بزودی ساختمان جدید دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران کلنگ زنی خواهد شد
در جلسه مشترک هیات رئیسه دانشکده با گروه ایمونولوژی مطرح شد: علی رغم رتبه پنجم کشوری میان تمام رشته های علوم پایه و بالینی و گستره وسیع خدمات ارائه شده، گروه ایمونولوژی نیازمند توجه ویژه است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده پزشکی، نشست مشترک هیات رئیسه دانشکده پزشکی با گروه ایمونولوژی روز شنبه ۴ شهریور 1402در دفتر گروه ایمونولوژی برگزار شد. در ابتدای جلسه دکتر محمدرضا صالحی سرپرست دانشکده رشته ایمونولوژی را از دروس مهم و پایه و اساس پزشکی از تشخیص تا پیگیری و درمان بیماران دانست و گفت: گروه ایمونولوژی دانشکده پزشکی بهترین دپارتمان و پایه گذار ایمونولوژی نوین در کشور است. وی افزود: لازم است در جلساتی و توسط اساتید گروه اهمیت این رشته، ارتباط آن با رشته های بالینی و ارتباط آن با بیماری ها، برای دانشجویان تشریح و تبیین شود.
در ادامه دکتر فرشید نوربخش مدیر گروه ایمونولوژی با اشاره به تاریخچه گروه، گفت: این گروه همزمان با تاسیس دانشکده پزشکی در سال 1313 به صورت مشترک با رشته های میکروب شناسی و انگل شناسی تحت عنوان سرولوژی و مدرسه عالی سرم شناسی راه اندازی شد و بعد ها این رشته ها از یکدیگر جدا شده و با عناوین مستقل به فعالیت خود ادامه دادند. وی افزود: این رشته ابتدا متمرکز بر بیماری های عفونی بود و بعدها حیطه آسم و آلرژی، بیماری های خود ایمنی و ... به آن اضافه شدند و در حال حاضر با 11 عضو هیات علمی در حوزه آموزش عمومی و تخصصی فعالیت می کند.
در ادامه دکتر محمد وجگانی، دکتر محمد حسین نیکنام، دکتر علی اکبر امیر زرگر از اساتید گروه به بیان مشکلات و دیدگاه های خود پرداختند. مستهلک بودن و فرسودگی بنا، قدیمی بودن امکانات و تجهیزات و اثر گذاری سوء آن بر آموزش فراگیران، کمبود فضای فیزیکی، کمبود کارشناس متخصص، عدم دسترسی دانشجویان به اینترنت، عدم اختصاص هزینه دریافتی از دانشجویان خارجی و شهریه پرداز به گروه، لزوم تسهیل فرایند حضور و استفاده دانشجویان دکترای تخصصی از امکانات آزمایشگاه بیمارستان ها، تعداد بالای دانشجویان ورودی، ضرورت تسهیل فرایند ارتباط با صنعت، همیت دادن اشتغالزایی دانش آموختگان و راه اندازی شرکت های دانش بنیان از جمله موضوعات مطرح شده توسط اساتید گروه ایمونولوژی در این نشست بود.
دکتر محمد حسین نیکنام به تجربه موفق راه اندازی گروه G6 میان گروه های علوم پایه اشاره کرد و گفت: این گروه متشکل از گروه های بیوشیمی، فارماکولوژی، ژنتیک، میکروب شناسی، فیزیولوژی و ایمونولوژی بر اساس یک تفاهم نامه مشترک در سال 93 راه اندازی شد و بعد ها بر اساس عملکرد موفق و تقویت ارتباط پایه با بالین گروه بالینی نیز به این گروه اضافه شدند.
در ادامه دکتر خدیجه ادبی معاون آموزش پزشکی عمومی نیز با مثبت ارزیابی کردن وضعیت آموزشی گروه و رضایتمندی فراگیران گفت: بعد از کرونا و حضوری شدن کلاس ها، متاسفانه شاهد حضور کمرنگ دانشجویان در کلاس های درس هستیم که برای حضور و غیاب از سامانه epoll استفاده کردیم که بر اساس آن دانشجویان چند دقیقه فرصت دارند تا حضور خود در کلاس را در سامانه که توسط آموزش و استاد فعال می شود ثبت کنند. وی از اساتید گروه درخواست کرد: اگر میخواهند سوالی خارج از منابع ارسالی وزارت بهداشت در آزمون ها طرح کنند، حتما منابع غیر از منبع وزارت بهداشت، مصوبه شورای آموزشی گروه را داشته باشد.
دکتر نیما رضایی عضو هیات علمی گروه ایمونولوژی و معاون پژوهشی دانشکده با اشاره به دامنه وسیع خدمات گروه، خواستار توجه ویژه به آن شد و با اعلام وضعیت گروه در رتبه بندی وزارت بهداشت گفت: در میان تمام رشته های علوم پایه و بالینی پزشکی در کل کشور گروه ایمونولوژی در رتبه پنجم کشوری و در دانشگاه در جایگاه دوم قرار دارد. وی همچنین از افزایش 4 برابری بودجه طرح های پژوهشی در دانشگاه خبر داد.
دکتر محمدرضا صالحی در جمع بندی جلسه از عزم جدی دانشگاه برای کلنگ زنی و احداث ساختمان جدید دانشکده پزشکی خبر داد و گفت: حل یکباره مشکلات ممکن نیست اما قدم به قدم و با همکاری یکدیگر در جهت رفع مشکلات گام برمیداریم و در حال حاضر تزریق امید و انگیزه و جذب اساتید با انگیزه از مهمترین وظایف گروه و دانشکده است. وی تصریح کرد: با ظرفیت علمی موجود در گروه و با تکیه بر اساتید توانمند راه اندازی مرکز تحقیقات با محوریت واکسن پیشنهاد می شود. بازدید از گروه و عکس یادگاری حسن ختام این جلسه بود.
ارسال نظر