امروز : سه شنبه 30 مهر 1398
Rss | صفحه اصلی دانشکده
25 8 1393 مصاحبه با دكتر محمدرضا زركش فوق تخصص نوزادان بيمارستان جامع زنان به مناسبت 17 نوامبر روز جهاني نوزادان نارس

دكتر زركش عضو هيات علمي دانشگاه و رييس بخش مراقبت‌های ويژه نوزادان اهميت مراقبت تكاملي نوزادان نارس را كمتر از مراقبت جسمي آن‌ها نمی‌داند.دكتر زركش در مصاحبه با روابط عمومي بيمارستان جامع زنان فرارسیدن روز جهانی نوزادان نارس را به‌تمامی همکاران حوزه سلامت نوزادان و والدین دلسوزشان تبریک گفت. لطفا" بفرماييد نوزاد نارس كيست؟ هر نوزادي كه قبل از پايان 37 هفته كامل بارداري از آخرين قاعدگي مادر متولد شود به‌عنوان نوزاد نارس تلقي می‌شود. هر چه نوزاد سن داخل رحمي كمتري داشته باشد احتمال بروز مشكلات پس از تولد براي او بيشتر است. در حال حاضر با  توجه به افزايش جمعيت و استفاده از روش‌های كمك باروري و اتفاقات مربوط به زندگي صنعتی، تعداد نوزادان نارس در كل دنيا رو به افزايش است.توانمندي بيمارستان و والدين در نگهداري از اين نوزادان نارس تا چه حدي است؟ در بيمارستان جامع زنان با توجه به مهيا بودن امكانات لازم توانسته‌ایم بسياري از نوزادان نارس را بدون هیچ‌گونه مشكلي از بيمارستان مرخص كنيم كه نمونه آن نوزاد 680 گرمي بود كه در سال گذشته اطلاع‌رسانی شد و خوشبختانه با آموزش كافي به والدين و مراجعات مكرر آن‌ها به درمانگاه پيگيري شيرخواران پرخطر، نوزادان تحت مراقبت‌های ويژه والدين قرار می‌گیرند. نگراني عمده شما در مورد این‌گونه نوزادان چيست؟ به ياري خداوند متعال مرگ‌ومیر نوزادان نارس رو به كاهش است اما هدف تأمین زندگي طبيعي و به‌دوراز عواقب نارسي براي ايشان است. بنابراين علاوه بر مراقبت‌های جسمي نياز به مراقبت تكاملي از اين نوزادان نيز بايد موردتوجه قرار گیرد. پاسخ به نيازهاي عاطفي، روحي و رواني اين نوزادان بايد مدنظر كاركنان مربوطه نيز باشد. حمایت از والدین این نوزادان به‌منزله حمایت از خود نوزاد است و از این موضوع نباید چشم‌پوشی کرد. توصيه شما براي والدين نوزادان نارس و همكاران بخش‌های مراقبت از اين نوزادان چيست؟اميدوارم با افزايش سطح علمي و توانمندی‌های گروه مراقبت از اين نوزادان ( والدين و كاركنان) بتوانيم ضمن كاهش ميزان تولد نوزادان نارس از نوزادان نارس متولدشده به‌صورت همه‌جانبه و يگانه مراقبت كنيم. پيشنهاد من این است كه كتاب " مراقبت و نگهداري از نوزادان نارس" به همراه فيلم آن مورد تأیید اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت موردمطالعه  تمامي مراقبان اين نوزادان به‌ویژه والدين قرار گيرد. در پايان آرزومند سلامتي همه نوزادان و والدين آن‌ها می باشم و انشا الله كه در آينده شاهد كاهش تولدهاي زودتر از موعد باشيم.

منبع:بیمارستان یاس