اولین کنگره بین ا لمللی اخلاق در علوم و فناوری برگزار می شود

۱۶ آذر ۱۳۹۶
روابط عمومی بیمارستان فارابی: به اهتمام انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری، اولین کنگره بین المللی اخلاق در علوم و فناوری با حضور اندیشمندان، پژوهشگران و چهره‌های سرشناس داخلی و بین‌المللی از ۱۳الی۱۶ آذر ماه ۱۳۹۶ در سالن همایش های بین المللی کتابخانه ملی برگزار و  در آن مهم‌ترین موضوعات و مسائل اخلاق علم و فناوری مورد بحث و بررسی پژوهشگران این حوزه قرار خواهد گرفت.
این کنگره با شعار "اخلاق برای همه، علم برای توسعه" به ریاست دکتر مصطفی معین برپا می‌شود و دارای امتیاز بازآموزی برای تمام گروه‌های پزشکی خواهد بود.
هدف اصلی کنگره تمرکز بر اهمیت و اولویت اخلاق در همه حوزه های علوم و فناوری، آثار آن در زمینه های مختلف توسعه و الزامات آن در محیط آکادمی، جامعه دانشگاهی و اجتماع است و درآن به تمام زمینه‌های مربوط به اخلاق علم و فناوری در پنج محور کلی «مبانی و مبادی اخلاق در علوم و فناوری»،«اخلاق حرفه‌ای در علوم و فناوری» ، «اخلاق و مدیریت علوم و فناوری»، «اخلاق در علوم و فناوری و سیاست عمومی» و «اخلاق در علوم و فناوری‌های نوین» پرداخته خواهد شد.
سخنرانان مراسم افتتاحیه این کنگره دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم، استاد فلسفه و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و آبها ساکسینا رئیس برنامه اخلاق سازمان بهداشت جهانی هستند. از دیگر سخنرانان این کنگره می‌توان به دکتر مقصود فراستخواه سخنران نشست اخلاق و فرهنگ دانشگاهی و دکتر نعمت الله فاضلی سخنران نشست اخلاق حرفه‌ای اعضای هیات علمی اشاره کرد. در این کنگره همچنین دکتر محمود خدادوست مدیر کل دفتر طب سنتی وزارت بهداشت وزارت بهداشت با موضوع اخلاق مداری و طبابت مبتنی بر شواهد در مکتب طب ایرانی سخنرانی خواهد داشت.
از دیگر موضوعاتی که در این کنگره به آن پرداخته خواهد شد می‌توان به اخلاق پزشکی، اخلاق مامایی و سلامت باروری ، ملاحظات اخلاقی در طب سنتی، سرقت ادبی در آثار علمی، اخلاق در پژوهش و اخلاق در تولید و مصرف محصولات تراریخته اشاره کرد.
گفتنی است در نخستین روز برگزاری کنگره ، پنجمین همایش سراسری  اخلاق در پرستاری و كارگاه " اخلاق در طراحي، اجرا و انتشار آثار پژوهشي" برگزار می شود.
خبر: امیدوار

منبع: بيمارستان فارابي دانشکده پزشکي