مصاحبه اختصاصی روابط عمومی با معاون آموزش پزشکی عمومی پیرامون آغاز سال تحصیلی جدید

۱۹ مهر ۱۳۹۶

با فرارسیدن بهار علم و سال تحصیلی جدید، شروع دوباره و پرانرژی فعالیت های آموزشی و پژوهشی، درمسیر پیشرفت علمی و توسعه پایدار ورشد و تعالی در جامعه اسلامی آغاز می شود. این ایام سرآغاز دوره ای است که دانش پژوهان و جویندگان علم راه را بر خود هموار نموده و با بهره گیری از دانش اساتید و دانشمندان، خویش را برای ایفای نقشی اثرگذار در آینده جامعه مهیا می سازند.

دانشگاه به عنوان نهادي اجتماعي، فرهنگي، آموزشي، پژوهشي و همچنین كانون تفكر و جوشش فكري درجامعه محسوب شده و در اين راستا بر يكايك اعضاي جامعه دانشگاهي فرض است كه با ايجاد فضايی همراه با نشاط، در مسیر پويايی علمی و فرهنگي  در محيط دانشگاه تلاش نمايند.به همین منظور روابط عمومی دانشکده پزشکی مصاحبه ای با دکتر آرش عکاظی معاون آموزش پزشکی عمومی  ترتیب داد.

جایگاه دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران

این دانشگاه بعنوان تنها دانشگاه پزشکی کشور صاحب رتبه، در پایگاه رتبه بندی Times Higher Education   حائز رتبه 74 در بین 800 دانشگاه برتر جهان گردیده است و در رتبه بندی وبومتریکز در سال 2017 رتبه 364 دنیا و رتبه اول کشوری را کسب نموده است. این به معنی کنارهم قرار گرفتن بهترین دانشجویان در کنار بهترین استادان می باشد که مسئولیت ما را در پیشبرد اهداف بلند این دانشگاه دوچندان می نماید. البته یکی از ویژگی های بارز این دانشگاه تشکیل خانواده ای است که تک تک اعضاء آن اعم از اساتید ،دانشجویان  و کلیه پرسنل این مجموعه خود را بعنوان عضوی از این خانواده بزرگ می شناسند و سهمی از گردش رو به جلوی این چرخ عظیم را به عهده گرفته اند. علی رغم تمام سختی ها به حول و قوت الهی این چرخ حرکت روان خود را به سوی اهداف عالی آموزشی، پژوهشی و درمانی دانشگاه ادامه می دهد.

غالب دانشجویان رتبه های برتر کنکور سراسری96 انتخاب دانشکده پزشکی تهران

همانطور که مستحضر هستید سهم زیادی از دانشجویان پزشکی دانشکده پزشکی از طریق کنکور سراسری به این دانشکده وارد می شوند. غالب این دانشجویان رتبه های برتر کنکور سراسری را تشکیل می دهند بعنوان مثال انتخاب پنج نفر اول کنکور تجربی سال جاری این دانشکده بوده و حدود هفتاد درصد از 100 رتبه اول کشوری،رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران را انتخاب نموده اند. این نسبت تقریباً با تغییرات مختصری در سال های محتلف تکرار می شود که نشان دهنده اعتماد دانشجویان و استعدادهای برتر کشور به بهترین دانشگاه علوم پزشکی کشور می باشد.

دانشجویان دارای رتبه های برتر المپیاد

قسمت دیگری از دانشجویان ورودی را دانشجویان دارای رتبه های برتر المپیادهای شیمی و زیست شناسی جهانی و کشوری تشکیل می دهند که غالباً بین 10 تا 15 نفر می باشند که این دانشجویان نیز ازسرمایه های کم نظیر کشورمان محسوب می گردند.

دانشجویان موفق در دوره تحصیل رشته های مرتبط با علوم پزشکی در دوره لیسانس

سومین دسته دانشجویانی که در دانشکده پزشکی پذیرفته می شوند دانشجویانی هستند که در یکی از رشته های مرتبط با علوم پزشکی در دوره لیسانس تحصیل نموده اند و پس از شرکت در آزمون کتبی که شامل دروس علوم پایه پزشکی می باشد و موفقیت در مصاحبه نهایی، شرایط ورود به رشته پزشکی را کسب می نمایند. این دانشجویان نیز نشان داده اند که با توجه به انگیزه بالا و اطلاعات پایه قابل قبول که طی دوره کارشناسی و آمادگی جهت آزمون کتبی کسب نموده اند می توانند از دانشجویان موفق در دوره تحصیل خود باشند.

تمایل دانشجویان خانواده شهداء و ایثارگر انتخاب دانشکده پزشکی تهران

دسته چهارم دانشجویان عزیز خانواده شهداء و ایثارگران می باشند که در حدود 20 درصد از کل ورودی دانشکده پزشکی را تشکیل می دهند و در سال اخیر 5% درصد توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به این گروه (با عنوان 5% درصد وزارتخانه) افزوده شده است. این دانشجویان نیز غالباً نفرات برتر در سهمیه خود می باشند که تمایل ورود به دانشکده پزشکی را دارند و در اغلب سال ها ظرفیت دانشکده در این سهمیه بصورت کامل تکمیل شده است.

در نهایت تعداد اندکی از دانشجویان را موارد انتقالی از دیگر دانشکده های پزشکی کشور تشکیل می دهند که یکی از بستگان درجه اول ایشان در این دانشگاه بعنوان عضو هیئت علمی حضور دارد و نمره و رتبه آنها با ضوابط موضوعه توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تطابق داده شده است.

حرف آخر

درنهایت ضمن خوش آمد گویی به دانشجویان عزیزی که اکنون به خانواده بزرگ دانشگاه تهران پیوسته اند و آرزوی موفقیت برای این عزیزان، انتظار می رود که از تمامی توان و انرژی خود با استفاده از امکانات دانشکده پزشکی و سرمایه های اصلی این دانشکده که همانا اساتید فرهیخته آن می باشند، بهره گیرند تا پرچم مقدس اعتلای علم و اخلاق در اوج شکوفایی مانند گذشته پیوسته به اهتزاز درآید.

خبرنگار:نیرومند رومیانی

منبع: دانشکده پزشکي