برگزاري سمينار هفتگي دانشجويان گروه بيوشيمي


۲۸ فروردین ۱۳۹۶

سمينار هفتگي دانشجويان دكتري گروه بيوشيمي با سخنراني فهيمه زماني به راهنمايي آقاي دكتر مشكاني و فاطمه قريشوندي به راهنمايي خانم دكتر پاسالار راس ساعت 12- 10 روز يكشنبه مورخ 3/2/96 در محل تالار دكتر ملك نيا برگزار ميگردد. از عموم علاقمندان براي شركت در جلسه سخنراني دعوت به عمل مي آيد.

حضور كليه دانشجويان تحصيلات تكميلي گروه بيوشيمي در سمينارهاي هفتگي دانشجويان الزامي است.

خلاصه سمينارهاي مربوطه به شرح ذيل مي باشد:

بسمه تعالی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

دانشکده پزشکی- گروه بیوشیمی بالینی

خلاصه سمینار دانشجویی- مقطع دکتری تخصصی بیوشیمی بالینی

عنوان :

The importance and role of polyphenols in  Metainflammation

 

 

ارائه دهنده : فهیمه زمانی                                                                         ورودي: بهمن 94     

امضا استاد راهنما:                                                            استاد راهنما : دکتر مشکانی

 

مقدمه

     التهاب متابولیکی (metainflammation) در درجه اول توسط متابولیت­های مازاد و بار اضافی مواد ­غذایی ایجاد می­شود. مقادیر زیاد متابولیت­، استرس اکسیداتیو و التهاب را در بافت چربی،عضله، کبد و پانکراس به راه می­اندازد(1).Metainflammation[1]  در ارگان­های حیاتی بدن اثرگذار بوده و موجب عوارضی همچون مقاومت به انسولین، آترواسکلروزیس، رتینوپاتی، نفروپاتی و... می­شود(2).

چالش اصلی در تحقیقات التهاب متابولیکی نه تنها رابطه بین عوامل خطر مختلف و عوارض ایجاد شده ناشی از آن است، بلکه به درک اثرات عوامل درمانی که در مدیریت عوارض این اختلال مفید است، اشاره دارد.

براساس درک فعلی ما از پاتوفیزیولوژی التهاب متابولیکی و عوارض ناشی از آن، مداخلات دارویی و غیر دارویی با هدف بهبود کنترل التهاب و پیشگیری از عوارض آن توسعه یافته­اند.
به تازگی استفاده از مواد غذایی کاربردی و ترکیبات زیست فعال[2]  همچون ترکیبات فنلی به عنوان یک رویکرد جدید در پیشگیری و مدیریت بیماری­های ناشی از التهاب  در نظر گرفته­ شده­ است(3).

ترکیبات پلی فنولی

      پلی فنول­ها ترکیبات فیتوشیمیایی[3] طبیعی هستند که در غذاهای گیاهی مانند میوه­ها، سبزیجات، غلات سبوس دار، حبوبات، چای، قهوه، انگور سیاه و کاکائو وجود دارند. ترکیبات فنولیک دارای یک یا چند حلقه آروماتیک با یک یا چند گروه هیدروکسی می­باشند. این ترکیبات براساس ساختار تقریبا به 3 گروه بزرگ اسیدهای فنولیک، فلاونوئیدها، استیلبنوئیدها[4] تقسیم بندی شده­اند(4).

 

شکل1- ساختار پلی فنول­ها

1-    اسید فنولیک

      اسید فنولیک­ها از انواع ترکیبات آروماتیک هستند. این ترکیبات در انبه، پرتقال، کلم بروکلی و آجیل وجود دارند. شایعترین و شناخته شده­ترین ترکیبات در این گروه اسید کافئیک، ­اسید کوماریک، اسید گالیک و اسید وانیلیک می­باشند. در تحقیقات انجام گرفته اثرات ضد التهابی در بعضی از این ترکیبات دیده شده است(5).

شکل2- انواع اسید فنولیک­ها

در مطالعه­ای که بر روی موش­های تراریخته انجام گرفته، اسید گالیک منجر به جلوگیری از فعالیت NF-kB[5] القا شده از لیپوپلی ساکاریدها می­شود و همچنین میزان  [6]TNF-α و [7]IL1β  را در سرم به طور معنی داری کاهش می­دهد(6). در مطالعه دیگر، اسید گالیک منجر به کاهش ترشح  [8]MCP-1، [9]ICAM-1 و VCAM-1[10] در شرایط ایجاد التهاب ناشی از تلقیح TNF-α در سلول­های اندوتلیال عروق بند ناف انسان شده است(7).

اسید وانیلیک نیز از جمله فنولیک اسیدهایی است که منجر به کاهش ترشح TNF-α و IL6 و کاهش فعالیتRIP-2/caspase-1[11] در سلول­های ماکروفاژهای صفاقی موشی تحریک شده با لیپوپلی­ساکارید می­شود(8). همچنین در چاقی، اسید وانیلیک از طریق افزایش غلظت لپتین و فسفوریلاسیون استیل کوآ کربوکسیلاز([12]ACC)  موجب کاهش تجمع اسیدهای چرب و به دنبال آن مهار تولید MCP-1 و [13]COX-2  در کبد  شده و از التهاب کبدی جلوگیری می­کند(9).

اسید کلروژنیک یک نوع اسید فولیک که دارای اثرات ضد التهاب و فعالیت آنتی اکسیدانی می­باشد. مطالعات نشان داد این ترکیب می تواند از طریق جلوگیری از فعالیت مسیر [14]TLR4 منجر به جلوگیری از التهاب ناشی از تتراکلرید کربن در کبد موش­های صحرایی شود(10).

2-   Stilbenoid

استیلبنوئیدها از نظر بیوشیمیایی به خانواده فنیل پروپانوئیدها تعلق دارند و توسط گیاهان و باکتری­ها تولید می­شوند. شناخته شده ترین ترکیب در این گروه رزوراترول می­باشد. انگور، زغال اخته، تمشک، توت حاوی رزوراترول هستند(11).

مطالعات زیادی در مورد اثر ضد التهابی رزوراترول انجام گرفته است. رزوراترول قادر به کاهش تولید پروستاگلاندین  E2و پروستاگلاندینF2α  در میکروگلیا موشی تحریک شده با لیپوپلی­ساکارید است. همچنین در این مطالعه سطح mRNA و میزان آنزیم [15]mPGES-1 توسط رزوراترول کاهش می­یابد و درنتیجه باعث کاهش التهاب در مغز می­شود. اما بر روی بیان COX-2 اثرگذار نمی باشد(12).

همچنین در مطالعه­ای، رزوراترول تا حدی با کاهش نفوذ ماکروفاژها در بافت چربی در رت­های چاق و مهارNF-kB  منجر به کاهش التهاب در بافت چربی شده است(13).

 درمیان مطالعات منتشر شده در کارآزمایی­های بالینی، حدود نیمی از مطالعات اثر ضد التهابی رزوراترول را نشان داده، در حالی که در نیمی دیگر از مطالعات اثرگذار نبوده است(14).


3- فلاونوئیدها[16]     

فلاونوئیدها متشکل از دو حلقه فنیل و یک حلقه هتروسیکلیک می­باشند. انواع توت­ها، چای سیاه، چای سبز، موز و تمام مرکبات دارای فلاونوئید هستند. این گروه به زیر گروه­هایی طبقه بندی می­شود که هر زیرگروه شامل ترکیبات مختلفی است که در جدول زیر ذکر شده است(15).

شکل3- انواعی از فلاونوئیدها

 

انواعی از فلاونوئیدها از طریق جلوگیری از فعال­سازی فاکتورهای رونویسی التهابی و  همچنین کاهش تولید واسط­ه­گرهای پیش التهابی در میکروگلیاها از التهاب در مغز جلوگیری می­کنند(16). جنستئین یکی از انواع فلاونوئیدها است که با القای بیان PPAR-γ  سلول­ها را در برابر واسطه­های التهابی محافظت می­کند(17). همچنین دسته­ای از فلاونوئید­ها مانند کورستین با کاهش بیان MCP-1،ICAM-1  وVCAM-1  در سلول­های اندوتلیال عروق منجر به نقص در فراخوانی و چسبندگی مونوسیت­ها و کاهش التهاب و آترواسکلروزیس می­شوند(16).   

شکل4- عملکرد فلاونوئیدها در جلوگیری از آترواسکلروزیس

 

4-   کورکومین

یکی دیگر از ترکیات پلی­فنولی، کورکومین است که در ساختار این ترکیب حلقه­های فنول توسط دو گروه کربونیل غیر اشباع به همدیگر متصل می­شوند. این ترکیب جزء فعال ادویه زردچوبه است و دارای خواص ضد التهابی می‌باشد. در چاقی، مسیر فعال­سازی ماکروفاژها در سلول­های چربی هیپرتروف و هپاتوسیت­ها فعال شده و تولید سایتوکاین­های التهابی افزایش می­یابد که در نهایت منجر به فراخوانی مونوسیت­ها و ایجاد التهاب می­شود.کورکومین با مهار مسیرهای التهابی در ماکروفاژها منجر به کاهش التهاب و اختلالات ناشی از آن می­شود(18).

نتیجه گیری

روند­ رو به رشد در شیوع عوارض التهاب متابولیکی نشان می­دهد که درمان های پزشکی در حال حاضر برای درمان این اختلالات کافی نبوده و استفاده از درمان های مکمل، از جمله موادغذایی کاربردی و مواد بیولوژیکی فعال، می­توانند سبب بهبود این اختلالات شوند.

در زمینه اثر ضد التهابی پلی­فنول­ها، برخی از آزمایش های بالینی انسانی و مدل حیوانی نشان می­دهد که این ترکیبات می­توانند مکمل­های موثری برای بهبود التهاب متابولیکی و پیشگیری از عوارض دراز مدت این اختلالات باشند. برای گزارش دقیق­تر اثرات سودمند ترکیبات پلی فنولی به عنوان درمان مکمل، نیاز به تحقیقات بیشتر با استفاده از مطالعات بالینی انسانی می­باشد.

 

 

1.         Pantham P, Aye ILH, Powell TL. Inflammation in maternal obesity and gestational diabetes mellitus. Placenta. 2015;36(7):709-15.

2-         Meshkani R, Vakili S. Tissue resident macrophages: Key players in the pathogenesis of type 2 diabetes and its complications. Clinica Chimica Acta. 2016;462:77-89.

3-         Singh R, Kaur N, Kishore L, Gupta GK. Management of diabetic complications: a chemical constituents based approach. Journal of ethnopharmacology. 2013;150(1):51-70.

4-         Bahadoran Z, Mirmiran P, Azizi F. Dietary polyphenols as potential nutraceuticals in management of diabetes: a review. Journal of Diabetes & Metabolic Disorders. 2013;12(1):43.

5-         Adisakwattana S. Cinnamic Acid and Its Derivatives: Mechanisms for Prevention and Management of Diabetes and Its Complications. Nutrients. 2017;9(2):163.

6.         Hsiang C-Y, Hseu Y-C, Chang Y-C, Kumar KS, Ho T-Y, Yang H-L. Toona sinensis and its major bioactive compound gallic acid inhibit LPS-induced inflammation in nuclear factor-κB transgenic mice as evaluated by in vivo bioluminescence imaging. Food chemistry. 2013;136(2):426-34.

7.         Hidalgo M, Martin-Santamaria S, Recio I, Sanchez-Moreno C, de Pascual-Teresa B, Rimbach G, et al. Potential anti-inflammatory, anti-adhesive, anti/estrogenic, and angiotensin-converting enzyme inhibitory activities of anthocyanins and their gut metabolites. Genes & nutrition. 2012;7(2):295-306.

8-         Kim M-C, Kim S-J, Kim D-S, Jeon Y-D, Park SJ, Lee HS, et al. Vanillic acid inhibits inflammatory mediators by suppressing NF-κB in lipopolysaccharide-stimulated mouse peritoneal macrophages. Immunopharmacology and immunotoxicology. 2011;33(3):525-32.

9-         Chang W-C, Wu JS-B, Chen C-W, Kuo P-L, Chien H-M, Wang Y-T, et al. Protective effect of vanillic acid against hyperinsulinemia, hyperglycemia and hyperlipidemia via alleviating hepatic insulin resistance and inflammation in High-Fat Diet (HFD)-fed rats. Nutrients. 2015;7(12):9946-59.

10-       Shi H, Dong L, Jiang J, Zhao J, Zhao G, Dang X, et al. Chlorogenic acid reduces liver inflammation and fibrosis through inhibition of toll-like receptor 4 signaling pathway. Toxicology. 2013;303:107-14.

11-       Gómez-Zorita S, Fernández-Quintela A, Lasa A, Hijona E, Bujanda L, Portillo MP. Effects of resveratrol on obesity-related inflammation markers in adipose tissue of genetically obese rats. Nutrition. 2013;29(11):1374-80.

12-       Candelario-Jalil E, de Oliveira ACP, Gräf S, Bhatia HS, Hüll M, Muñoz E, et al. Resveratrol potently reduces prostaglandin E 2 production and free radical formation in lipopolysaccharide-activated primary rat microglia. Journal of neuroinflammation. 2007;4(1):25.

13-       Gómez-Zorita S, Fernández-Quintela A, Lasa A, Hijona E, Bujanda L, Portillo MP. Effects of resveratrol on obesity-related inflammation markers in adipose tissue of genetically obese rats. Nutrition. 2013;29(11):1374-80.

14-       Poulsen MM, Fjeldborg K, Ornstrup MJ, Kjær TN, Nøhr MK, Pedersen SB. Resveratrol and inflammation: Challenges in translating pre-clinical findings to improved patient outcomes. Biochimica et Biophysica Acta (BBA)-Molecular Basis of Disease. 2015;1852(6):1124-36.

15-       López VP. Role of Bioactive Food Compounds in Acute and Chronic Inflammation: Universitat Rovira i Virgili; 2012.

16-       Pan M-H, Lai C-S, Ho C-T. Anti-inflammatory activity of natural dietary flavonoids. Food & function. 2010;1(1):15-31

17-       Valles SL, Dolz-Gaiton P, Gambini J, Borras C, LLoret A, Pallardo FV, et al. Estradiol or genistein prevent Alzheimer's disease-associated inflammation correlating with an increase PPARγ expression in cultured astrocytes. Brain research. 2010;1312:138-44.

18-       Valles SL, Dolz-Gaiton P, Gambini J, Borras C, LLoret A, Pallardo FV, et al. Estradiol or genistein prevent Alzheimer's disease-associated inflammation correlating with an increase PPARγ expression in cultured astrocytes. Brain research. 2010;1312:138-44.

 

 



[1] - Metabolic Inflammation

[2] - Bioactive

[3] - Phytochemical

[4] - Stilbenoids

[5] - Nnuclear factor kappa-light-chain-enhancer of activated B cells

[6] - Tumor necrosis factor alpha

[7] - Interleukin 1 beta

[8] - Monocyte chemoattractant protein-1

[10] - Vascular cell adhesion protein 1

[11] - Rreceptor interacting protein

[12] - Acetyl CoA carboxylase

[13] - Cyclooxygenase-2

[14] - Toll-like receptor 4

[15] - Microsomal prostaglandin E synthase-1

[16] - Flavonoids

 

بسمه تعالی


دانشگاه علوم پزشکی تهران

دانشکده پزشکی- گروه بیوشیمی بالینی

خلاصه سمینار دانشجویی- مقطع دکتری تخصصی بیوشیمی بالینی

 

The role of   the 5-HT and 5-HT Receptors in intestinal ischemia- reperfusion.

 

عنوان :

 

 

استاد راهنما :

دکترپروین پاسالار

ارائه دهنده : فاطمه قریشوندی

ورودی :بهمن ۹۴

 

 

 

 

امضا استاد راهنما:

 

مقدمه:

ایسکمی-رپرفیوژن روده یک بیماری تهدید کننده ی حیات است که در وضعیت های بالینی متفاوتی اتفاق می افتد(۱). یافته های اخیر حاکی از نقش عمده سروتونین در ایسکمی-رپرفیوژن روده هستند که در مقادیر بالایی از سلول های انتروکرومافین فعال شده ترشح می شود (۲-۴).

 

سروتونین و نقش های آن در روده:

سروتونین) 5-HT[1]) برای اولین بار در سال ۱۹۳۷ از شیره ی معده خرگوش استخراج شد و اینترآمین نامیده شد(۵). بخش عمده ی سروتونین (۹۵٪) بدن توسط سلول های انترواندوکرین روده به نام انتروکرومافین روده سنتز و ترشح می شود(۶و۷).این عمل درفاز استراحت صورت می گیرد. دراثر تحریک مکانیکی یا شیمیایی (برای مثال ورود غذا) از طریق ناقل انتخابی سروتونین (SERT[2]) که توسط همه سلول های اپیتلیال روده بیان می شود، سروتونین از فضای بینابینی برداشت می شود و درفضای لامینا منتشر می شود و به گیرنده های مربوط برروی  فیبرهای عصبی  روده متصل می شود(شکل ۱).

شکل-۱مکانیسم ترشح سروتونین در روده.

این فیبرها در واقع نورون های آوران اولیه درونی و بیرونی هستند که اعصاب روده ها را تشکیل می دهند و تا لامینای لایه ی  موکوسی توسعه یافته اند که در آنجا می توانند در معرض سروتونین تولید شده از سلول های انتروکرومافین قرار بگیرند. این نورون ها شامل نورون های آوران واگی[3] که از گانگلیون گره ای منشا می گیرند، نورون های آوران نخاعی[4]  که از گانگلیون ریشه خلفی[5]  منشا می گیرند و نورون های AH[6] داخلی که در گانگلیای زیر موکوسی و میانتریک قرار گرفته اند همچنین یک نوعی از نورونهای s [7]حساس به فشار مکانیکی  در گانگلیای میانتریک قرار گرفته که وارد لایه ی موکوسی نشده است(شکل۲). در حالت فیزیولوژیک سروتونین  در تحرک، تونس و حرکات  پریستالتیک (پیش برنده ) لوله ی گوارش( درهضم غذا ) نقش دارد.

سیگنالینگ سروتونین در فاز بازیافت خاتمه می یابد که در طی این فاز سروتونین وارد سلول های اپیتلیال  روده می شود و در آنجا یا توسط آنزیم های خاص  تجزیه می شود و یا وارد جریان خون شده و به عنوان یک منبع برای استفاده های بعدی  در پلاکت ها ذخیره می شود(شکل۱) ( ۸ و۹و۱۰).

 

شکل-۲-سیستم عصبی روده.

 

نقش سروتونین در پاتوفیزیولوژی ایسکمی –رپرفیوژن روده:

مطالعات اخیر نشان داده است که  افزایش سروتونین موکوسی  طی آسیب ایسکمی- رپرفیوژن روده ، سبب افزایش التهاب روده ای و افزایش فاگوسیتوز ماکروفاژهای روده درموش می شود (۱۱). همچنین سروتونین سبب افزایش کموتاکسی(جذب شیمیایی) سلول های دندریتی و ترشح کموکاین ها می شود(۱۲) چرا که چندین گیرنده سرتونرژیک در لنفوسیت ها ، مونوسیت ها ، ماکروفاژها و سلول های دندریتی  شناسایی شده است(۱۴). همچنین  قرار گرفتن سلول های انتروکرومافین نزدیک برخی لنفوسیت ها(مانند CD3+ وCD20+) نشان دهنده ی وجود میانکنش بین سلول های انتروکرومافین و سلول های ایمنی می باشد(۱۵).

گیرنده های سروتونین و نقش آن در مکانیسم التهاب روده طی آسیب ایسکمی – رپرفیوژن:

۵ تا از ۷ عضو خانواده ی این گیرنده ها شامل گیرنده های  5-HT4, 5-HT3, 5-HT2, 5-HT1  و5-HT7  در روده ها بیان می شود. از آنجایی که گیرنده های سروتونین بطور وسیعی در دستگاه گوارش بیان می شوند می توانند عملکرد روده ها را  تحت تاثیر قرار بدهند (۱۶) .  مطالعات اخیر نشان داده است که  مهار  گیرنده ی 5-HT1A می تواند سبب سرکوب التهاب از طریق مهار فیلتراسیون نوتروفیلی و پراکسیداسیون لیپیدی شود و همچنین با حفظ سطوح پایه ی هم اکسیژناز سبب کاهش آسیب اکسیداتیو ناشی از ایسکمی - رپرفیوژن روده شود. همچنین مشاهده شده است که گیرنده ی 5-HT1A روی ماکروفاژها، مونوسیت ها و لنفوسیت های T وB  که در ایسکمی - رپرفیوژن دخیل اند نیز بیان می شود  و سبب افزایش فاگوسیتوز و مهاجرت و تمایزاین سلول های ایمنی می شود. بنابراین با مهار این گیرنده ها می توان از آسیب ایسکمی- رپرفیوژن ناشی از افزایش IL-1β و TNFα جلوگیری کرد. در آسیب ایسکمی-رپرفیوژن روده در ابتدا سروتونین ترشح شده از سلول های انتروکرومافین می تواند با تعامل با گیرنده ی  5-HT2A سبب تجمع پلاکتی و افزایش نفوذپذیری عروقی و در نتیجه اختلال عملکرد عروقی ودرنهایت اختلال عملکرد گردش خونی کوچک شود. گیرنده های 5-HT3 و 5-HT4 در کنترل عملکردهای حرکتی و ترشحی روده شرکت می کنند ولی تاکنون هیچ اثری از دخالت این گیرنده ها در آسیب القا شده با ایسکمی-رپرفیوژن روده مشاهده نشده است (۱۷).  علی رغم مطالعات زیاد تا کنون نقش حقیقی سروتونین و همچنین گیرنده های آن  در دستگاه گوارش  بخوبی مشخص نشده است .

نتیجه گیری:

با وجود اهمیت سروتونین و گیرنده های مربوط در پاتوفیزیولوژی ایسکمی - رپرفیوژن روده تا کنون مکانیسم مولکولی دقیق آن شناخته نشده است ، امید می رود که با شناسایی این مکانیسم بتوان راه کار تشخیصی و درمانی جدیدی پیشنهاد داد.

 

 

References

1- Collard CD, Gelman S. Pathophysiology, clinical manifestations, and preventionof ischemia–reperfusion injury. Anesthesiology 2001;94(6):1133–8.

2- Teramoto Y, Urano T, Nagai N, Takada Y, Ikeda K, Takada A. Plasma levels of5-HT and 5-HIAA increased after intestinal ischemia/reperfusion injury. Jpn JPhysiol 1998;48:333–9.

3- Nakamura N, Hamada N, Murata R, Ishizaki N, Kobayashi A, Moriyama Y. Liverinjury and serotonin production after small intestinal ischemia and reperfusion.Transplant Proc 2000;32(6):1301–9.

4- Matia I, Baláz P, Jackanin S, Rybárová E, Kron I, Pomfy M, et al. Serotonin levelsin the small bowel mucosa as a marker of ischemic injury during small bowelpreservation. Ann Transplant 2004;9(3):48–51.

5- Erspamer V, Vialli M. Ricerche sul secreto delle cellule enterocromaffini. Boll d Soc Med-chir Pavia. 1937;51:357–363.

6- Gershon MD, Tack J. The serotonin signaling system: from basic understanding to drug development for functional GI disorders. Gastroenterology. 2007;132:397–414.

7- Mawe GM, Coates MD, Moses PL. Review article: intestinal serotonin signalling in irritable bowel syndrome. Aliment Pharmacol Ther. 2006;23:1067–1076.

8-Bornstein JC. Serotonin in the gut: what does it do? Frontiers in neuroscience. 2012;6:16.

9-Mawe, Gary M., and Jill M. Hoffman. "Serotonin signalling in the gut—functions, dysfunctions and therapeutic targets." Nature Reviews Gastroenterology and Hepatology 10.8 (2013): 473-486.‏.

10-Blackshaw LA, Brookes SJ, Grundy D, Schemann M. Sensory transmission in the gastrointestinal tract. Neurogastroenterol Motil. 2007; 19:1–19.

11.       Nakamura K, Sato T, Ohashi A, Tsurui H, Hasegawa H. Role of a serotonin precursor in development of gut microvilli. The American journal of pathology. 2008;172(2):333-44.

12.       Müller T, Dürk T, Blumenthal B, Grimm M, Cicko S, Panther E, et al. 5-hydroxytryptamine modulates migration, cytokine and chemokine release and T-cell priming capacity of dendritic cells in vitro and in vivo. PloS one. 2009;4(7):e6453.

13. Cloez-Tayarani I, Changeux JP. Nicotine and serotonin in immune regulation and inflammatory processes: a perspective. J Leukoc Biol

2007; 81:599–606.

14- Cloez-Tayarani I, Changeux JP. Nicotine and serotonin in immune regulation and inflammatory processes: a perspective. J Leukoc Biol

2007; 81:599–606.

15- Yang GB, Lackner AA. Proximity between 5 and HT secreting enteroendocrine cells and lymphocytes in the gut mucosa of rhesus

macaques (Macaca mulatta) is suggestive of a role for enterochromaffin cell 5-HT in mucosal immunity. J Neuroimmunol 2004;

146:46–9.

16.Hoyer D, Hannon JP, Martin GR. Molecular, pharmacological and functional diversity of 5-HT receptors. Pharmacology Biochemistry and Behavior. 2002;71(4):533-54.

17. Bertoni, Simona, et al. "Suppression of inflammatory events associated to intestinal ischemia–reperfusion by 5-HT 1A blockade in mice." Pharmacological research 81 (2014): 17-25.

 

 

 



[1](5-hydroxytryptamine)

[2] serotonin transporter

[3] Vagal afferent

[4] Spinal afferent

[5] Dorsal root ganglion

[6] After-Hyperpolarization

[7] Sensory



منبع: گروه بيوشيمي دانشکده پزشکي