سومین همایش کشوری «رتینوپاتی نوزادان نارس» برگزار می شود

۸ اسفند ۱۳۹۵
سومین همایش کشوری «رتینوپاتی نوزادان نارس» با هدف ارائه جدیدترین دستاوردها در زمینه آسیب شبکیه نوزادان نارس روز پنجشنبه پنجم اسفند ماه ۱۳۹۵در مرکز همایش های رازی تهران برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان فارابی ، کمیته کشوری غربالگری نوزادان نارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  با همکاری مرکز تحقیقات چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، انجمن علمی پزشکان نوزادان ایران و بخش های چشم و نوزادان بیمارستان امام حسین(ع) برگزاری این همایش را بر عهده دارند.
دبیر علمی این همایش دکتر علیرضا رمضانی و دکتر همایون نیکخواه هستند و دکتر منصور شهریاری دبیر اجرایی آن می باشد.
دکتر رضا کارخانه رییس کارگروه کشوری ROP گفت: با تشخیص زود هنگام و درمان به موقع نوزادان نارس می‌توان تا حدود زیادی از نابینایی ناشی از این بیماری جلوگیری کرد زیرا تشخیص و درمان نابه هنگام این بیماران در نهایت منجر به نابینایی آنان خواهد شد که یکی از اهداف این همایش تشخیص به هنگام این نوزادان و انجام اقدامات درمانی به موقع برای آنان است.
وی افزود: بر اساس مطالعات موجود در کشور، نوزاد نارس در معرض خطر این بیماری به نوزادانی اطلاق می‌شود که زمان تولد آنها قبل از هفته سی و چهارم حاملگی و وزن تولد آنها کمتر از ۲ کیلوگرم باشد که این تعریف با کشورهای پیشرفته تا حدودی متفاوت است.
به گفته دکتر کارخانه از آنجا که طی سال‌های اخیر در کشور به دلیل پیشرفت امکانات بخش‌های مراقبت‌های ویژه نوزادان نارس امکان زنده ماندن این نوزادان بیشتر شده است و نوزادان با سن کمتر زنده می‌مانند، میزان بروز این بیماری رو به افزایش است.
رییس کارگروه کشوری ROP با تاکید بر ضرورت یک برنامه غربالگری مناسب برای تشخیص و درمان به موقع این بیماران خاطر نشان کرد: این برنامه شامل آموزش به چشم پزشکان، متخصصین نوزادان، پرستاران بخش‌های مراقبت ویژه نوزادان (NICU) و همه دست اندرکاران مراقبت‌های این نوزادان از جمله خانه‌های بهداشت روستایی بوده که از دیگر اهداف این همایش آموزش به این گروه‌هاست.
دکتر کارخانه با تاکید بر قابل پیشگیری بودن بیماری رتینوپاتی نوزادان نارس تصریح کرد: این بیماری دارای سه موج اپیدمی در دنیا بوده است که کشورهای پیشرفته و صنعتی توانسته اند با آموزش های مناسب، تشخیص و درمان به موقع آن را کنترل کنند، اما در کشورهای در حال توسعه مانند کشورهای آمریکای لاتین، کشورهای اقماری اتحاد شوروی، جنوب شرق آسیا و کشورهای منطقه خاورمیانه از جمله کشور ایران هم اینک با موج سوم رتینوپاتی نوزادان نارس روبرو هستیم که لزوم توجه ویژه به این بیماری را می طلبد.
وی افزود: با توجه به اهمیت این بیماری و خطرات ناشی از آن، همایش کشوری رتینوپاتی نوزادان نارس در اسفند ماه  برگزار می شود.
دکتر کارخانه ادامه داد: بیمارستان فارابی بنیانگذار تشخیص و درمان رتینوپاتی نوزادان نارس در کشور است و سامانه کشوری ROP  در بخش رتین بیمارستان فارابی فعال است و که مسئولیت آموزش پزشکان  وپرستاران را عهده دار می باشد.، اولین همایش کشوری رتینوپاتی نوزادان نارس نیزتوسط بیمارستان فارابی در سال ۱۳۹۴ برگزار شد.
وی تصریح کرد: در کنار سخنرانی ها و پانل های برگزارشده در این همایش که باحضور متخصصان چشم و نوزادان برگزار می شود، نمایشگاه جنبی ابزار و وسایل تشخیصی و درمانی بیماری رتینوپاتی نیز به نمایش گذاشته خواهدشد.
خبر: امیدوار

منبع: بيمارستان فارابي دانشکده پزشکي