امروز : سه شنبه 27 شهریور 1397 Rss | صفحه اصلی دانشکده

کنفرانس هفتگی با عنوان renal anemia در بیمارستان ضیائیان برگزارشد

نارسایی کلیه ناتوانی کلیه ها در دفع مواد زائد بدن است که مواد زائد در بدن تجمع یافته و باعث ایجاد علائمی با شدت متغیر می شود که معمولاً به صورت تدریجی این پدیده رخ می دهد. بیماری مزمن کلیه (CKD) به صورت نارسایی پیش رونده و برگشت ناپذیر در عملکرد کلیه تعریف می شود. طیف  CKD از پروتئینوری تا افزایش کراتینین سرم ، که نشان دهنده کاهشی در میزان فیلتراسیون گلومروکلیوی نیز نامیده می شود و این بیماری سبب تخریب کلیه ها می شود. این بیماری پیشرونده و برگشت ناپذیر است. کلیه ها  کمک به حفظ تعادل مواد معدنی و الکترولیت هایی مانند ( کلسیم، سدیم و پتاسیم )، تولید سلول های قرمز خون، حفظ تعادل اسید و باز خون، دفع مواد زائد محلول در آب از بدن ) را به عهده دارند. درمان برای بیماری مزمن کلیه معمولا با کنترل علت زمینه ای، برای کند کردن روند پیشرفت آسیب کلیوی، تمرکز دارد. بیماری مزمن کلیه می تواند به مرحله نهایی نارسایی کلیه، پیشرفت کرده که بدون فیلتر مصنوعی ( دیالیز ) یا پیوند کلیه این بیماری کشنده است. کنفرانس هفتگی بیمارستان ضیائیان با عنوان کم خونی در بیماران مزمن کلیوی (renal anemia) با حضور اعضای هیات علمی، دستیاران، کاروزان وکارآموزان در تاریخ 12 مهر 95 در آمفی تئاتر بیمارستان ضیائیان برگزارشد.مدرس این دوره دکتر مریم قربانی فوق تخصص کلیه بود.

منبع:پورتال دانشکده