امروز : سه شنبه 8 فروردین 1402 Rss | صفحه اصلی دانشکده
10 آذر 1400

10 آذر، روز جهاني مبارزه با ايدز با شعار « پایان نابرابری ها! پایان ایدز!»

حذف
دو ستونه
حذف
ویرایشگر متن
 به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي، طبق اعلام برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمينه ايدز تا پايان سال 2020 قريب به 38 ميليون نفر مبتلا به بيماري ايدز در دنيا زندگي مي کنند و 1 و نيم ميليون نفر در سال 2020  به HIV آلوده شدند.
از سال 1988 اول دسامبر (برابر 10 آذر) روز جهاني ايدز نامگذاري و هر ساله براي اين روز، شعار خاصي نيز در نظر گرفته مي‌شود، هدف عمده از اين نامگذاری اين است که به عموم مردم يادآوري شود HIV از بين نرفته‌ وکارهاي زيادي است که بايد انجام شود.
HIV نه‌تنها بر سلامتي افراد، بلکه بر خانواده‌ها، جوامع، توسعه و رشد اقتصادي کشورها نيز تاثيرگذار است. بسياري از کشورهايي که به‌ شدت تحت تاثير HIV قرار دارند به دليل ساير بيماري‌هاي عفوني، نا امني غذايي و مشکلات اضافي بهداشت و توسعه جهاني با چالش‌هاي جدي روبه‌رو هستند.
بيماري ايدز يا سندرم نقص ايمني اکتسابي، بيماري است که سبب اختلال سيستم ايمني بدن مي شود به صورتي که بدن قادر به مبارزه با برخي عفونت ها نمي باشد، ويروس در حين رشد خود در بدن، سبب از بين رفتن گلبول هاي سفيد و سلول هاي ايمني مي شود، انهدام اين سلولها سيستم ايمني را تضعيف در نتيجه باعث مستعد شدن شخص به عفونتها و بيماري هاي مختلف از ابتلا به عفونت ريه تا سرطان، مي شود.
ضعف اطلاع‌رساني و عدم آموزش کافي موجب از دست رفتن فرصت‌ طلايي تشخيص ايدز، درمان هاي اوليه و شيوع بيشتر بيماري مي شود.
آموزش جوانان در زمينه شناخت رفتارهاي پرخطر، مؤثرترين روش حفاظت آنها در برابر اچ آي وي و ايدز است. خانواده و نهادهاي ذيربط با تقويت عزت نفس و مهارت‌هاي زندگي در جوانان مي توانند آنها را در برابر ابتلا به ايدز، مصون کنند.
طي 21 ماه گذشته و پس از شيوع کرونا، يکي از چالش هاي اصلي که به شدت تحت تاثير پاندمي کوويد نيز قرار گرفته، افت فعاليت هاي تشخيص و شناسايي موارد مبتلا به اچ آي وي است.
 لذا به منظور اطلاع رساني مناسب و ترغيب به انجام تست در اين خصوص، پويشي به مدت يک ماه از تاريخ 20 آبان تا 20 آذر 1400 تحت عنوان “من نيز آزمايش تشخيص اچ آي وي را انجام مي دهم” در حال اجرا است. اين کمپين با دو هدف اصلي بيماريابي در جمعيت هاي کليدي وکاهش انگ زني و دسترسي همگاني به آموزش و تشخيص اچ آي وي، برگزار مي شود.
با تمام اين موارد بايد بدانيم بيماري HIV پايان خط و عمر محسوب نمي‌شود و با مراجعه به موقع و پيگيري درمان‌هاي موجود و پايبندي به درمان مي‌توان از يک زندگي با طول عمر متوسط و زندگي طبيعي برخوردار بود. پذيرش انسان‌ها در جامعه نبايد منوط به بيماري آنها باشد و کسي که با اين ويروس زندگي مي‌کند نبايد از اجتماع طرد و ازحقوق انساني و شهروندي خود محروم گردد.بايد بدانيم بيماري HIV پايان خط و عمر محسوب نمي‌شود و با مراجعه به موقع و پيگيري درمان‌هاي موجود و پايبندي به درمان مي‌توان از يک زندگي با طول عمر متوسط و زندگي طبيعي برخوردار بود. پذيرش انسان‌ها در جامعه نبايد منوط به بيماري آنها باشد و کسي که با اين ويروس زندگي مي‌کند نبايد از اجتماع طرد و ازحقوق انساني و شهروندي خود محروم شود.
 


منبع:پورتال دانشکده

نظرات
5/5 0 0 0